Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Brisket balls

Brisket balls

Deze brisket balls zijn een heerlijke bereiding voor wanneer er brisket left overs zijn. Een sappige smakelijke bitterbal vol met BBQ-aroma. Serveer deze topper met onze home made ketchup of BBQ-saus en people will love you!!!

Brisket Balls

Ingrediënten voor 20 ballen:

 

Voor het vlees

  • 350g brisket maar pulled pork, shortrib of eender welk slowcooked vlees kan ook
  • 350g rundbouillon
  • 25g rub naar keuze 
  • 50g room
  • 70g bloem
  • 70g goei boter 
  • 6 blaren gelatine 

 

Voor het paneren 

  • 100g bloem 
  • 5 eieren 
  • 500g panneermeel

 

 

Materiaal
  • Mengkommen
  • Lepels
  • ketel 
  • klopper
  • kenwood met k

 

Materiaal BBQ

Techniek

  • Overschotten opwerken
 


 

BBQ bitterballen 

Genieten van heerlijke bitterballen met een bbq aroma? Jazeker kan dat! Bekijk hier het recept! 

 

Beslag maken

Laat de gelatine weken in koud water en maak het vlees tot draadjes in de kenwood met de k, gebruik hier geen klopper voor, de ijzertjes zijn te dun en kunnen breken. 

We starten met het maken van een roux, smelt de boter in een ketel, als deze gesmolten is voeg je de bloem geleidelijk aan toe en laat deze goed drogen op het vuur. Dit doen we om de bloemsmaak te vermijden. Voeg dan de koude bouillon toe en laat deze indikken. Voeg dan de room, rub en het vlees toe en kruid eventueel nog wat af met peper en zout of extra rub. Voeg als laatste de gelantine toe en laat dit beslag afgedekt opstijven in de frigo. 

Tip: Zorg dat je beslag ijskoud is voor je gaat verdelen en paneren anders krijg je geen mooie balletjes en springen ze sowieso kapot bij het frituren. je maakt dit beslag dus best de dag ervoor of 's morgens voor 's avonds te gebruiken. 

 

 

Beslag verdelen en paneren 

Als het beslag goed is opgesteven verdeel je de ballen per portie van 30g-35g, wij gebruiken altijd een ijslepel dan hoeven we niet elke bal afzonderlijk af te wegen. Als de balletjes per portie liggen rol je ze mooi egaal tussen je handen en kan je starten met het paneren. 

Zet 3 mengkommen voor je, doe in 1 kom de bloem in de 2de de eieren en in het laatste het paneermeel. Klop de eieren goed los met een klopper of mixer. 

 

 

We rollen de ballen eerst in de bloem, dan het eimengsel en dan in het paneermeel. Om ervoor te zorgen dat ze niet openspringen doen we ze nog een keer in het eimengsel en in het paneermeel, zo zijn ze 2x gepaneerd en straks lekker krokant als we ze frituren. 

 

 

Bak je bitterballen goedbruin af op 180°C in rundvet of frituurolie en serveer ze met een bbqsauce of homemade ketchup. 

 

Laat het smaken!

 

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.