Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Chili sin carne empanadas

Chili sin carne empanadas

Met empanadas als partysnack kan je fiesta niet meer stuk! Maar wat als we het nog feestelijker kunnen maken met wat Argentijnse chimichurri? In onderstaand recept ontdek je een typisch Zuid-Amerikaans gerecht. Que aproveche!

Empanadas gevuld met chili sin carne, afgewerkt met chimichurri

 

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 500g patisseriebloem
  • 10g grof zeezout
  • 125g roomboter ongezout
  • 125 ml volle melk
  • 200 ml kraanwater om te koken
  • 1 ei

Voor de vulling:

  • 1 rode ui
  • 200g paprika
  • 10 gr peterselie
  • 1 chilipeper
  • 200g maïs
  • 100g rode bonen
  • 300g tomatenketchup
  • 5g tex mex kruidenmix
  • 2g komijnzaad
  • 5g grof zeezout

Voor de chimichurri:

  • 60g peterselie
  • 10g oregano
  • 10g rozemarijn
  • 30g knoflook
  • 10g chilipeper
  • 180 ml olijfolie
  • 50 ml rode wijn azijn

 

 

 

Materiaal

  • snijplank
  • scherp mes
  • mengkom en/of keukenrobot
  • lepels
  • garde
  • weegschaal
  • deegrol
  • spatel
  • vijzel

Materiaal BBQ

Techniek

  • Indirect

 

Stap 1: de vulling

Snijd de rode ui en paprika in ‘brunoiseblokjes’ en hak ook de chili fijn. Meng vervolgens alles met elkaar.

 

Stap 2: het deeg

Doe de bloem, boter en het zout in een grote kom en meng het tot een kruimelig deeg. 

 

Meng vervolgens de melk en het water. Als deze goed vermengd is, kan je dit geheel mengen met de rest tot een homogene massa.

 

Laat het deeg voor minstens 15 min. afgedekt rusten.

 

Stap 3: de empanadas vullen

Rol het deeg uit tot een grote dunne lap op een bebloemd werkblad en snij hier met behulp van een ring mooie ronde deegplaatjes uit.

 

Leg 1-2 el vulling iets boven het midden van elk deegplaatje, vouw ze dubbel en druk de randen goed aan. TIP: druk ze aan met een vork en vouw de hoekjes om, zodat er tijdens het bakken geen vulling uit kan lopen.

 

Stap 4: het bakken

Doreer de pasteitjes met het eigeel en dan zijn ze klaar om te bakken: 30 min op 200°C-250°C.

 

Stap 5: de chimichurri

Meng alle droge ingrediënten in een vijzel en plet ze. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe, zo kan je de saus in de frigo bewaren zonder dat de kruiden bruin worden. Meng als laatste de azijn onder de kruiden.

 

Stap 6: serveren

Plaats de empanadas op een grote schotel met de saus in het midden. Werk af met wat takjes oregano en rozemarijn en dippen maar!

 

 

Smakelijk!

Chef Rogier

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.