Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Gegrilde bavette

Gegrilde bavette

Dit recept is er eentje voor de echte BBQ-liefhebbers: een heerlijk stukje vlees met verschillende bereidingen van tomaat! Strop je mouwen maar op en geniet van het resultaat.

Gegrilde bavette met structuren van tomaat

 

Ingrediënten:

Voor het vlees:

  • 250g Holstein Bavette
  • Een scheutje olijfolie

Voor de gemarineerde tomaten:

  • 50g tomaten
  • Een scheutje olijfolie
  • Een snufje zeezout
  • Een scheutje balsamico

 

Voor de gemarineerde tomaten:

  • 50g tomaten
  • Een scheutje olijfolie
  • Verse tijm
  • Een klein doosje rozemarijn
  • Een snufje zeezout
  • Een sinaasappel
  • 2g sinaashout rookchips

Voor de salade:

  • 50g rucola
  • 20g parmezaanschilfers
  • 5g pijnboompitten
  • De met citrushout gerookte tomaten en gemarineerde tomaten die je in dit recept zal maken

 

 

Materiaal

Materiaal BBQ

 

Techniek

Indirect en direct grillen

 

Stap 1: gemarineerde tomaten

We beginnen met de gemarineerde tomaten, want deze moeten het langst rusten. Snij de tomaten in 4 en marineer ze in peper, zout, 100ml olijfolie en 50ml balsamico. Laat ze vervolgens 30 min. marineren.

 

Stap 2: met citrushout gerookte tomaten

Verhit de kamado in een indirecte opstelling tot ongeveer 100°C-120°C.

Snij de tomaten in de helft en meng ze met de olijfolie, peper, zout, grofgehakte rozemarijn, tijm en zeste van de sinaas in een aluminiumbakje. Week de rooksnippers gedurende 30 min in water of een smaakmaker naar keuze zoals witte wijn, porto, vermout…

 

Gooi de snippers tussen de kolen en rook vervolgens de tomaten 15 min in je kamado. Haal ze erna weer eruit en laat ze afkoelen.

 

 

Stap 3: het vlees

Breng je kamado naar een hitte van 200°C-250°C met een directe opstelling.

Kruid de bavette aan beide zijden met peper, zout, olijfolie en grill 2 min. aan beide kanten af.

 

Stap 4: de finishing touch 

Dek het vlees af met olijfolie en laat 3 - 5min. afgedekt rusten. Versnijd het daarna ter presentatie in dunne plakjes.

 

Dresseer als laatste de rucolasalade met gemarineerde en gerookte tomaten over het vlees.

 

 

Smakelijk!

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.