Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Geroosterde pompoen met geitenkaas

Geroosterde pompoen met geitenkaas

Kom helemaal in de herfststemming met dit vegetarisch gerecht. Traag gegaarde pompoen op de barbecue samen met feta en geitenkaas op een fris slabedje. Een snel en gemakkelijk gerechtje in combinatie met een stukje wild of als gerecht op zich.

Geroosterde pompoen met geitenkaas  

 

Ingrediënten voor 4 personen 

 

 

Voor de pompoen 

  • 2 butternut pompoen 
  • 100g feta in blok 
  • 100g rauwe geitenkaas naar keuze
  • 1 eetlepel honing 
  • 1 eetlepel ras el hanout 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1 busseltje verse tijm
  • Zeezout 

 

Voor de salade

  • 100g rucola 
  • 1 eetlepel pompoenpitten 
 

 

 

Materiaal

Materiaal BBQ

 

 

 

Techniek

  • Indirect grillen 

 

 

Stap 1: 

 

Breng je BBQ naar een hitte van 200°C indirect. 

We starten met het bereiden van de pompoen. Was de pompoenen onder koud water. Snijd de pompoenen in de lengte in 2 en haal de pitten eruit. Verdeel nu elke helft in de breedte in 2 gelijke delen en snijd van elk deel maantjes. 

 

 

Stap 2:

 

Plaats de pompoenmaantjes in de skillet, smeer ze in met olijfolie en kruid ze af met de ras el hanout, zeezout. Verdeel de helft van de tijm tussen de pompoen. Gaar de pompoenstukken nu gedurende 30 a 50 min. Afhankelijk van de dikte indirect op 200°C. Roer de pompoen om de 15 min. zodat ze overal gelijktijdig garen en kleuren. 

 

 

Stap 3:

 

Terwijl de pompoen gaart, heb je de tijd om de salade te wassen, de feta te brokkelen en de rauwe geitenkaas in 4 porties te verdelen. Als de salade is gewassen en droog gezwierd, maak je een mooi bedje op een grote schotel.

 

 

Stap 4:

 

Als de pompoen aan de laatste 10 min. toe is, voeg je de pompoenpitten en de honing toe zodat deze kunnen meeroosteren en alles mooi karameliseert. Nu alles gegaard is, dresseer je de pompoen op de rucola. Verdeel de feta en de rauwe geitenkaas ertussen en rits de overige tijm erover om af te werken. 

 

 

Je kan dit gerecht serveren als vegetarisch hoofdgerecht of side dish bij een vis of vlees gerecht. 

 

 

Laat het smaken! 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.