Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Gestoomde broodjes gevuld met boschampignons

Gestoomde broodjes gevuld met boschampignons

Stomen op een bbq? Ja hoor het kan!
Dit heerlijk vegetarisch gerecht kan je zowel serveren als hapje, voor- of hoofdgerecht.

Je kan de buns vullen met verschillende soorten champignons of een vulling op basis van vis, vlees of eender welk vegetarisch recept. Serveer ze dan als een heerlijk sharing gerecht met verschillende dips en toppings.

Gestoomde broodjes gevuld met boschampignons

 

Ingrediënten voor 4 personen 

 

 

Voor de broodjes 

  • 200g Bloem 
  • 10g Bakpoeder 
  • 100g Kokosmelk
  • 5g Zeezout

 

Dipsauzen 

  • Zoetzure loempia-saus
  • Hoisinsaus
  • Geroosterde sesamolie
  • Sojasaus

Voor de vulling & garnituren 

  • 1 Baby paksoi
  • 200g Broccolini "baby broccoli"
  • 250g Parijse champignons
  • 100g Gedroogde shiitake
  • 40g Sesamolie
  • 10g Gember
  • 1 Teentje look
  • 1 Chilipeper
  • 1 Bussel koriander
  • 1 Bussel lente-ui
  • 20g Sojasaus
  • 20g Rijstazijn

 

 

Materiaal

  • Snijplank
  • Scherp mes
  • BBQ tang
  • Mengkom
  • Bamboe stomers
  • Boterpapier

Materiaal BBQ

 

 

 

Techniek

  • Direct grillen, stoven & stomen 

 

 

Stap 1:

 

Laat de gedroogde shiitakes weken in water, gebruik hiervoor kokend water, zo zijn ze binnen 10 min. klaar. 

 

Meng alle ingrediënten voor de broodjes met de hand tot een luchtig deeg. Rol het uit op een bebloemde werktafel tot een worst met een dikte van 4 tot 5cm.
Verdeel het deeg in gelijke delen, ongeveer 65g per stuk, en rol ze uit tot 1 cm dikte .

 

Was de paksoi en broccolini en verdeel in 4 gelijke delen. 

 

 

Stap 2:

 

Maak je bbq klaar voor direct te garen met het gietijzeren rooster en breng hem naar een temperatuur van 220°C.

 

Zet de gietijzeren skillet direct op de bbq. Bak hierin de grotchampignons met de sesamolie, gember, look en chili. Voeg de geweekte champignons toe en blus met het geweekte vocht, rijstazijn en sojasaus en laat dit vocht volledig wegkoken.

 

Zet de vulling aan de kant en maak je kamado klaar om te stomen. Om te stomen plaatsen we een kom met water, waar de stoommandjes mooi inpassen, tussen de kolen. Na 5 tot 10 min. kookt je water, dus heb je nu tijd om je broodjes te vullen. 

 

Leg een uitgerold deegje in de palm van je hand en vul deze nu met de vulling, ongeveer 30g per stuk. Sluit het deegje en plaats het met de sluitingskant in het cuvette, vormpje of boterpapier.

 

Plaats de bolletjes in de stoommand. Eerst stoom je de groenten 5 minuten. Plaats daarna de broodjes op de groenten gedurende 12min.

 

In rauwe toestand zullen de balletjes nooit mooi strak staan, dit zal pas gebeuren bij het garen door het rijzen.

 

Laat het smaken! 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.