Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Meringue BBQ-gebakjes

Meringue BBQ-gebakjes

Op zoek naar een fenomenaal dessert? Zoek niet verder! Voor dit gebak zullen de mensen staan popelen rond de BBQ. Een krokante bodem, met een heerlijk zachte binnenkant van ijs en rood fruit, omhuld door gebakken merengue. Moet ik meer zeggen? ;) Ontdek snel hoe je dit thuis klaarmaakt!

Merengue BBQ-gebakje met vanilleijs

Ingrediënten voor 4 personen:

Bodem:

  • 4 eieren
  • 100g suiker
  • 50g vanille suiker
  • 1 thl. kaneel
  • 350g bloem
  • 150g boter
  • 10g gedroogde pruimen
  • 10g veenbessen
  • 5g cashewnoten

Vulling:

  • 6 bollen vanille ijs
  • 150g rode vruchtenmengeling
  • 20g vanille suiker
  • 20g gewone suiker
  • 1 takje munt

 

Eiwitschuim:

  • 4 eiwitten
  • 150g bloemsuiker
  • 1 thl. maizena

 

 

   

 

 

Materiaal

  • Kenwood
  • Mengkommen
  • Weegschaal
  • Steelpan
  • Pannenlikker
  • Vormpjes voor het ijs
  • Steekvormpjes bodem
  • Boterpapier
  • Ronde drippan of bakvorm
  • Spuitzak

Materiaal BBQ

 

Techniek

  • Indirect grillen

 

 

 

Bodem

Klop de eieren, kaneel en de suiker op in de kenwood tot een witte massa. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg deze al roerend toe bij de bloem.

 

Hak de noten, pruimen en bessen fijn en roer deze onder het beslag. Stort het beslag uit in een boterpapiertje in een drippan of bakvorm en bak de bodem 25min. gaar op een indirecte opstelling van 200°C. Als de koek gebakken is, haal je deze direct uit de vorm en laat je hem afkoelen op een rooster.

 

Tip: Hou je meer van een grote taart? Steek de bodempjes dan niet uit en behoud de originele bodem en bedek deze. Je zal de taart dan een dikken10 minuutjes moeten laten kleuren.

 

Saus

Warm het fruit op in een steelpannetje met de suiker en laat pruttelen tot een saus. Werk het af met gehakte munt en laat afkoelen.

 

Opbouw

Steek nu de vormpjes uit de bodem met de steekvormpjes en plaats het ijsvormpje erop. Vul dit vormpje met 1,5 ijsbol en strijk het mooi gelijk af. Verwijder het vormpje en plaats wat rood fruit op het ijs zonder al te veel vocht en plaats dit 10 min. in de vriezer.

 

Klop nu het eiwit, bloemsuiker en maizena op in de kenwood tot een luchtige massa die je boven je hoofd kan houden.

 

Verdeel tenslotte het schuim in een spuitzak en spuit dit rond de gebakjes.

 

Bakken maar

Bak de gebakjes 6-7 min. op 220°C op een indirecte BBQ of tot de gebakjes mooi gekleurd zijn. Het eiwitschuim zal ervoor zorgen dat het ijs niet zal smelten. Serveer het samen met de rode vruchtensaus en geniet van een warm/koud kerstgebak.

 

 

Smakelijk!

Chef Rogier

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.