Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Klassieke Pizzatopping

Klassieke Pizzatopping

Hmmm, pizza! Een heerlijke maaltijd maar vaak hebben we schrik voor het ‘ongezonde’ kantje van deze lekkernij. Onder het motto ‘wat je zelf doet, doe je beter’, heb ik een recept uitgeschreven om je pizzabodem en -topping zelf te maken. Zo leer je hoe het op een gezondere manier mogelijk is en kan je smullen zonder schuldgevoel ;)

Klassieke Pizzatopping

Ingrediënten voor 4 pizza's:

 

  • Tomatensaus 320g zie bereiding
  • Mozarella 250g
  • 2 takjes basilicum
  • Olijfolie
  • Zeezout
 
   

 

 

Materiaal

  • Schietschop
  • Schraper
  • Borstel
  • Pizza cutter
  • Lepels
  • Semolabloem
  • Handschoenen
  • Timer

 

Materiaal BBQ

 

Materiaal pizzaoven

  • Houtrek

 

 

Na het maken van de perfecte pizzabodem, kunnen we aan de slag met de topping! Leer hieronder hoe je het best te werk gaat. 

Stap 1: 

Breng je oven naar 350-380°C, verwarm deze combinatie minimaal 30 minuten.

 

Stap 2: 

Voor de saus pletten we 1Kg tomaat San Marzano tomaten uit blik op 10g zeezout en 20g olijfolie.

 

Stap 3: 

Leg het uitgerolde deeg op een met bloem bestrooide werkblad en smeer het deeg in met de tomatensaus en beleg naar eigen goesting en smaak.

 

Let op: beleg je pizza zo snel mogelijk. Als je te lang wacht, dringt de tomatensaus door je deeg en blijft het deeg plakken.

 

Stap 4: 

Bak nu de pizza tussen binnen 5 à 7 minuten gaar voor Romaanse stijl op 350°C in een pizzaoven, controleer tijdens het bakken je pizza door hem geregeld om te draaien en eventueel dichter bij het vuur te houden. Ga je voor Napolitaanse stijl bak hem dan 90 sec. op 450°C, je deeg zal dan minder krokant zijn maar wel leuk uitzien door het luipaard effect. 

 

Stap 5: 

Als je de pizza draait en opneemt, plaats hem dan altijd terug opdezelfde plek anders zal je bodem snel verbranden

 

Stap 6:

Werk de pizza af met olijfolie, basilicum en zeezout. Snij hem in gelijke punten en laat het smaken!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.