Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Reverse sear kalfslende

Reverse sear kalfslende

Reverse sear kalfslende is een absolute BBQ-topper. Dankzij dit recept pronk jij straks aan tafel met een heerlijk stukje vlees. Volg dit recept voor de perfecte garing en presentatie!

Kalfslende reverse sear met romige asperges

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 x 250 - 300g kalfslende
  • 1 kg asperges
  • 500g tuinbonen
  • 200g volle room
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 1 bussel waterkers
  • 1 bakje tuinkers

 

 

 

Materiaal

  • Dunschiller
  • Snijplank
  • Scherp mes 
  • Mengkom
  • Steelpan of skillet 

Materiaal BBQ

 

Techniek

  • Indirect
  • Direct

 

Stap 1: 

Schil de asperges en pel de tuinbonen. Blancheer de tuinbonen vervolgens gedurende 2 min. gaar in gezouten kokend water en koel ze af in ijswater om de groene kleur te behouden, doe het zelfde met de asperges. Verwijder als laatste het vliesje rond de bonen en houd ze apart. Snijd de asperges in schuine schijfjes, indien je wenst kan je ze eerst nog kort grillen op een gietijzeren rooster voor een extra grillsmaak, wij houden ze hier puur natuur ;-). 

 

Stap 2: 

Snijd de waterkers af, spoel deze goed af in een vergiet en voeg de tuinkers toe. Versnipper de bieslook, houd deze apart en plaats alles terug in de frigo om later de asperges mee af te werken.

 

Stap 3: 

Kuis je kalfsentrecote en verdeel in porties van 2,5 tot 3 cm dik op 300g of laat je slager dit op voorhand doen. Ik heb hier gekozen voor een ternera kalfs: dit zijn iets oudere beesten die buiten zijn opgegroeid waardoor het vlees donkerder van kleur is en veel meer smaak heeft. Als extraatje heb ik dit ook nog eerst 3 weken laten rijpen. Je kan dit topvlees aan huis laten leveren via www.meatmarket.online !

 

Stap 4: 

Breng je kamado naar een temperatuur van 150℃ en gaar het vlees 7 min. aan elke zijde. Terwijl je vlees gaart, kan je de room laten inkoken op het vuur. Dit kan in een open vuur, BBQ of op het fornuis.

Als de room tot de helft ingekookt is, voeg je de asperges en de tuinbonen toe en kruid je het geheel af met peper en zout.

 

Stap 5: 

Heeft je vlees de juiste garing bereikt met een kerntemperatuur van 45℃? Verwijder dan de conveggtor en breng je kamado naar een directe opstelling met het gietijzeren rooster en een temperatuur van 250℃. Grill nu het vlees 4x30 sec. af zodat je een mooie ruit krijgt. Laat het vlees nog 2 min. afgedekt rusten.

 

Stap 6: 

Tijd om de asperges af te werken. Meng de gehakte bieslook onder de romige asperges en voeg de tuinbonen toe, dresseer ze in een kommetje. Versnijd het vlees in 5 gelijke delen en plaats van 2 stukjes de gesneden kant naar boven zodat je de mooie gelijkmatige garing kan zien. 

 

Breng de tuin- en waterkers op smaak met peper, zout en olijfolie en gebruik dit als de finishing touch. 

 

 

Geniet van dit heerlijke stukje reverse sear kalfs! Je kan er eventueel een sausje naar keuze bij serveren. Al gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar wat fleur de sel zodat de pure smaak van het vlees echt naar boven komt. Serveer er een aardappelgerecht bij naar keuze.

 

 

Smakelijk!

Chef Rogier

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.