Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Rollade van rund

Rollade van rund

Een sappig stukje vlees op de BBQ, klinkt goed toch? Probeer dan zeker eens deze rollade. Een rollade is een opgerold stukje vlees dat samengehouden wordt d.m.v. kooktouw. Het ziet er meteen feestelijk uit! In dit recept geven we er nog een extra touch aan dankzij de pesto.

Rollade van rund met winterpesto en geroosterde groenten

Ingrediënten voor 4 personen:

 

Voor de pesto en het vlees:

  • 20g rucola
  • 20g bladpeterselie
  • 1 eetl. walnoten
  • 10g gemalen parmezaan
  • 1 chilipeper
  • 1 teentje look
  • 50g olijfolie
  • 1 gezouten ansjovis
  • 1 bavette van natuurlijk rund

Voor de groenten:

  • 1 rode ui
  • 1 pastinaak
  • 8 jonge wortelen
  • 1/2de bloemkool
  • 400g charlotte aardappelen
  • rozemarijn
  • 2 tenen look
  • olijfolie
   
   

 

 

Materiaal
  • kernthermometer
  • vijzel
  • kooktouw
  • drippan
  • aluminiumfolie
Materiaal BBQ
Techniek
  • Indirect garen & direct grillen

 

 

 

De pesto en het vlees

Pel de look en snijd de chili, rucola, peterselie en de noten fijn. Kneus alles in de vijzel en voeg de kaas toe. Werk op met de olijfolie en kruid af met peper en zout.

 

 

Kuis de bavette op indien nodig zodat alle vliesjes verwijderd zijn. Plaats het vlees uitgestrekt voor je en smeer het in met de pesto.

Let op dat de draad van het vlees horizontaal ligt. Zo snijd je straks de rollade dwars op de draad en zal het vlees lekker mals zijn.

 

 

Rol het vervolgens strak op en bind het op met het kooktouw. De lengte van het kooktouw kan je bepalen door 4 x de lengte van je rollade af te snijden. Plaats de thermometer in de kern van het vlees en slowcook de rollade op een indirecte BBQ tussen de 90-120°c gedurende 30-40 minuten, of een kern van 38°C. Als je deze hebt bereikt, kan je het vlees afgedekt laten rusten.

 

 

Tip: Gaar je vlees niet hoger dan 38°C in de eerste fase. Het rusten en het afgrillen zullen ervoor zorgen dat je vlees nog verder gaart tot een kern van 48°C-50°C en mooi rosé blijft.

 

 

De groenten

Was alle groenten goed en snijd ze in gelijke delen. Je kan ervoor kiezen om de groenten eerst even kort te blancheren maar dit hoeft niet.

Kneus de look en rits de rozemarijn van het takje. Plaats alle groenten samen in de drippan en smeer ze in met de olijfolie, rozemarijn en de gekneusde look.

Rooster tot slot de groenten op een indirecte BBQ tussen de 45-60min. op 220°C. Haal de groeten van de BBQ en laat even afgedekt rusten.

 

Afgrillen maar!

Maak je BBQ klaar voor het afgrillen van je vlees op een directe barbecue met een gietijzeren rooster. Grill het vlees 4x 1 min. af zodat je een mooie grillruit krijgt en laat je vlees nog minstens 2 minuten afgedekt rusten.

 

Helemaal klaar? Snijd het vlees in dunne plakjes en dresseer het op een schaal bovenop de geroosterde groentjes.

 

Smakelijk!

Chef Rogier

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.