Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Steak tartaar met gerookte eidooier

Steak tartaar met gerookte eidooier

Steak tartaar een heerlijke klassieker voor de echte carnivoren. Je geeft op 5 min. een heerlijk rook/bbq aroma aan je gerecht zonder dat je vb. het vlees langere tijd koud moet laten roken. 

Steak tartaar met gerookte eidooier

Bij voorkeur snijd je het vlees best a la minute voor de gasten, zo kunnen zij mee genieten van jouw bereidingen en zorg je dadelijk voor wat beleving. Speel je liever op save laat dan je slager het vlees in kleine stukjes snijden. Kies hier niet voor gemalen vlees, een steak tartaar moet met de hand gesneden worden in kleine stukjes. Gemalen rundvlees gebruiken we voor preparé of een spread. 

Je kiest ook best voor een mager niet al de duur stuk, doordat je het klein gaat snijden hoeft het stuk niet boter mals te zijn. 

 

Ingrediënten voor 4 personen 

 

Voor de steak tartaar 

 

  • 600g mager rundvlees rosbief of steakvlees 
  • 1 Sjalot
  • 1 Bussel platte peterselie 
  • 1 Bussel lente ui
  • Peper & zout 
  • 50g kappertjes
  • 8 appelkappers
  • 10g Sesamzaad
  • 4 radijzen 
  • 1 bakje mosterdsla
  • 20g sesamolie 
  • 40g sojasaus 

Voor de gerookte eidooier 

 

  • 4 Bio eieren 
  • 1 hampeltje rookhout naar keuze, onze voorkeur gaat naar kers, appel, eik of amandel
  • 200cl gevogelte of groenteboullion 

 

 

 

 

 

Materiaal

  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Lepels
  • Mengkom

Materiaal

 

 

 

Techniek

  • Indirect garen & roken 
  • Slowcooking

 

Bereiding Steak tartaar

 

Stap 1:

 

Snijd het vlees in kleine blokjes

Snijd de peterselie, sjalot en pijpajuin fijn & voeg alle kruiden en de kappertjes aan het vlees toe

Meng de sojasaus met de sesamolie

Meng het geheel met de saus, proef even en kruid indien nodig nog verder af met peper & zout.

 

 

Stap 2:

Breng BBQ naar 90°c indirect

Doe een beetje bouillon in een kommetje en scheid de dooier van het eiwit

Doe dooier in het kommetje met de gevogeltebouillon

Rook gedurende 2 -5min. op 90°c, indien niet genoeg rooksmaak kan je de rooktijd nog enkele minuten verhogen. Let wel op dat de dooier niet begint te garen. 

Laat de dooier nu minstens 10 min. afkoelen en trekken in de bouillon. 

Doe de tartaar in de gewenste vorm, bij voorkeur een cilinder en werk af met sesam, de gerookte eidooier, de radijzen appelkappers en de mosterdsalade. 

 

Laat het smaken! 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.