Je winkelwagen is momenteel leeg
Geniet van deze voordelige box. Smokey Olive Wood produceert rookchips of rooksnippers van hoge kwaliteit, dit zijn kleinere stukjes hout en ze hebben ongeveer een rooktijd van 5 tot 15min.
Smokey Olive Wood produceert rookchips of rooksnippers van hoge kwaliteit, dit zijn kleinere stukjes hout en ze hebben ongeveer een rooktijd van 5 tot 15min. Ze zijn prima om uit te testen voor je aan de slag gaat met de chunks die langer roken en een intensere rooksmaak afgeven. Met deze voordelige giftbox geen keuzestress want je geniet van de 5 subtiele smaken van Smokey Olive Wood. Ervaar zelf welke extra smaakvolle dimensies de chips geven aan alles wat je warm wenst te roken op je BBQ toestel. Wil je meer weten over rooktechnieken? Neem dan zeker een kijkje op onze blog over rokenen bekijk hier onze recepten voor meer inspiratie.
Bekijk hier wat Smokey Olive Wood anders maakt!
Er zijn heel erg veel soorten rookhout, met kleine subtiele smaakverschillen. We kunnen ze onmogelijk allemaal aanbieden. Harde houtsoorten zoals vb. eik & hickory geven veel rook en zijn geschikt voor grote stukken vis of vlees.
Lichter hout van fruit of notenbomen zijn beter geschikt voor gevogelte, vis of kleinere stukken varkens - en rundsvlees. Wij hebben alvast een selectie gemaakt van de belangrijkste houtsoorten. In onderstaande tabel vind je de soorten die wij aanbieden met het bijpassende product. Smaken verschillen, zijn persoonlijk en worden niet altijd hetzelfde ervaren, ga zeker zelf aan de slag en op zoek naar jouw ideale smaakcombinatie.
Als we de chips of snippers rechtstreeks in de kolen gooien laten we ze eerst 30minuten weken, hierdoor gaan ze minder snel opbranden en heb je iets meer tijd waardoor je weinig tot geen effectieve houtrook verliest. We laten de snippers dan weken in whisky ,wijn, rum,..... zo voeg je gemakkelijk een extra smaakmaker toe.
Je kan de snippers ook plaatsen in een speciale Smokerbox of wikkelen in aluminiumfolie en er enkel gaatjes in prikken, dan hoef je de rookchips of snippers niet te laten weken. De rooksnippers zullen dan langzaam gaan roken zonder te verbranden, hierdoor krijg je een transparante rook met een blauwe tint. Rookchips hebben ongeveer een rooktijd van 5 tot 15min.
Hier is geen goed of fout maar wel een verschil in tijd, smaak en textuur. Als je de Chips eerst gaat weken in vocht ga je eerst stoom ontwikkelen ipv houtrook waardoor het vochtiger zal zijn in je BBQ toestel. Hierdoor kunnen delicate stukken sappiger blijven of kan je een extra aroma toevoegen aan je product zoals wijn, whisky, rum,.... Hou er rekening mee dat je effectieve rooktijd korter zal zijn dus je een lichtere rooksmaak zult hebben. Wij raden je aan om ze beiden uit te proberen en aan de slag te gaan met de smaak en textuur die jouw het beste bevalt.
Items van productcarrousel