Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Over ons

 

Dit is BBQ met Rogier

Passie

Mensen met een passie voor (h)eerlijk eten. Door hun gedeelde passie voor lekker eten, deco en de liefde voor hun kids, hebben chef-kok Rogier Dubois en Kim Vancrabeekx een uniek concept uitgebouwd. Op één van de mooiste wandel- en fietsroutes van Bilzen baten ze Bistro Common Sense uit, een one-stop-shop voor een heerlijke beleving.

Interieur eetzaal Bistro Common Sense in Bilzen

Ons Vlees

Txogitxu

Door steeds gepassioneerd op zoek te gaan naar kwaliteit, zijn Rogier en Kim bij Txogitxu terecht gekomen. Geheel volgens de Baskische traditie wordt er een selectie gemaakt van melkrunderen die vele jaren gezond en gelukkig op de wei hebben geleefd.

Gezonde en vette dieren die juist omdat ze niet voor de spiermassa zijn gekweekt, een rijke vleessmaak bevatten. De Baskische traditie van goed om te gaan met dieren maakt Txogitxu een van de beste vleessoorten ter wereld.

Gerijpte entrecote tussenribstuk txogitxu galicië

Sashi beef

Pure selectie op smaak. Sashi Beef is een zeer exclusief soort rundsvlees afkomstig uit het hoge Noorden. Slechts een beperkte hoeveelheid vee heeft het genetische potentieel voor deze zeer hoge graad van vetmarbrering en dit maakt SASHI tot een echt nicheproduct.

Een steak voor vleesliefhebbers, die meer eist dan malsheid, maar volop kiest voor smaak en sappigheid. De koeien lopen vrij rond zodat ze grotendeels grasgevoederd zijn. Ze worden bijgevoederd met granen. Het betreft geen ras maar een vleeskwaliteit. Het is pas na het slachten dat er beslist wordt of het vlees de Sashi-kwaliteit bezit.

Gerijpte ribeye of cote de boeuf txogitxu galicië

Korte Keten

Zowel bij Common Sense als bij 'BBQ bij Rogier' is korte keten heel belangrijk. Elke maand biedt Common Sense topsuggesties aan voor vlees van de beste kwaliteit aan toegankelijke prijzen, stuk voor stuk 100% natuurlijk en grasgevoerd rundvlees rechtstreeks van bij de boer.  Door deze werkwijze krijgt elke schakel in deze korte keten zijn eerlijke deel.

Chef Rogier met durocvarken op de boerderij

Deze werkwijze trekken we door

Uiteraard trekken Rogier en Kim deze lijn door in de keuze van de andere vleessoorten die op de kaart staan van Bistro 'Common Sense'. Zo werkt chef Rogier enkel met hoogkwalitatieve scharrelkip van eigen bodem “La Belle Flamande”, varkens van boeren die vrije uitloop en natuurlijk en evenwichtig voer hoog in het vaandel dragen. Ook voor de artikelen in onze webshop hebben we een nauwe band met de importeurs en beheren we zelf onze stock om jullie, de eindklant zo goed als mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Hereford koe uit de hand gevoed

De evolutie

Uit passie voor eerlijk vlees van topkwaliteit zijn chef Rogier en Kim ook op zoek gegaan naar unieke technieken om het vlees te bereiden. Zo kwamen ze bij het assortiment van Big Green Egg en Kamado Joe terecht. Hoogkwalitatieve Kamado barbecues, attributen en accessoires waarmee je het maximum uit je bereidingen haalt. Maar daar blijft het niet bij. Elke dag opnieuw testen we nieuwe accessoires, toestellen en producten uit waardoor onze kennis en ons assortiment zijn uitgebreid tot een ware BBQ droomwereld. Wij doen het zoekwerk voor jullie, wij staan daarom 100% achter de merken die we verdelen, hun prijs én service, elk op hun manier!

Close up van yakiniku shichirin tafelgrill met vis en schaaldieren

Workshops

Meat, street & comfort food, fruits veggies & greens, bakery & sweet: de kookmogelijkheden met de kamado's van Big Green Egg en Kamado Joe zijn zo uitgebreid dat chef Rogier en Kim beslisten om deze 'etenschap' te delen met hun klanten. Zo organiseren ze het hele jaar door workshops @ common Sense te Bilzen met verschillende thema's & toestellen, afgestemd op de seizoenen.

Chef Rogier aan Big Green Egg kamado BBQ in keuken

Verloop van de Workshops

De BBQ-workshops worden ingepland met mensen waarmee je dezelfde interesses deelt, een groep vrienden of collega's. In gemoedelijke ongedwongen sfeer geniet je van heerlijke gerechten met een glaasje(s) ;-). We leggen je alle technieken en de kneepjes van het vak uit zodat ook jij een echte kenner wordt. De workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt: dranken, kwaliteitsvolle ingrediënten en de beste toestellen op de markt. Chef Rogier legt je de verschillen uit en neemt je helemaal mee in zijn liefde voor kraakverse en creatieve BBQ-gerechten.

Twee mannen die samen koken tijdens Kamado BBQ workshop: Chef Rogier met klant

Kennis delen

Wij hebben geen geheimen en delen graag al onze kennis met jullie. Na elke workshop ontvangen de deelnemers gedetailleerde recepten van alle bereidingen die gemaakt werden tijdens de workshop. Kennis over de technieken en over onze ervaringen. Zo kunnen de deelnemers blijven genieten van wat ze hebben geleerd en ook hun gasten verwennen met een totaalbeleving. Al deze kennis is ook steeds te raadplegen op onze website in tal van blogs onder advies, technieken en recepten.

Wil je ook graag eens deelnemen? Bekijk hier ons assortiment aan workshops

Annuleren van een workshop

Workshops kunnen tot 30 dagen voor aanvang worden geannuleerd of verschoven naar een andere datum. Alle workshops die na deze periode worden geannuleerd, worden niet terugbetaald of verschoven naar een andere datum. 

Alfa Forni pizza workshop chef Rogier met klant kijken in pizzaoven

Ervaring

Rogier Dubois is al jaren gespecialiseerd in de horeca - en bbq wereld. Zo heeft hij na zijn hotelschool van Koksijde “ter duinen” evaringen opgedaan bij tophorecazaken in binnen - en buitenland, zoals la Reserve te Knokke en de Mijlpaal in Tongeren, hotel haciënda na Xamena in Ibiza en restaurant Saüc in Barcelona. Stuk voor stuk topervaringen op kook - en levensvlak. Top barbecuemerken zoals Big Green Egg kende Rogier al en deze hadden hem ook dadelijk betoverd. De stap naar de verkoop was dus een logische stap. Doordat we tot op de dag van vandaag nog steeds dagelijks op de verschillende barbecuetoestellen koken kent Rogier als geen ander de voordelen en de mogelijkheden van alle verschillende kooktechnieken en de voor - en nadelen van de toestellen. 

Big Green egg skillet gevuld met rijst en schaaldieren

Ervaring delen

Deze ervaring wil ik daarom ook graag met jullie delen. Vanaf 2021 kan je het volledige assortiment ook online kopen via bbqmetrogier.be! En het stopt niet bij de kamado's van Big Green Egg en Kamado Joe... Een greep uit onze merken: Alfa Forni, Artola, Braai, Evendure, Höfats, Outdoorchef, Rössle, Lanterfant, Yakiniku, Meatstick, Smoking Flavours, Olive Wood, Witloft,... 

Close up van Alfa Forni pizza oven

Onze Service

Bij 'BBQ met Rogier' gaan we bij elke klant voor een VIP behandeling, aangezien voor iedereen de betekenis VIP anders is mag jij hier zelf de aanvulling aan geven (aan de hand van het pack dat het best bij jou behoeftes past). Zolang het maar een lach op jouw gezicht tovert.

Raad van mensen die elke dag met passie deze toestellen gebruiken, zeg nu zelf: dat is toch onbetaalbaar!

Groep vrienden rond openvuur BBQ in de winter

Leveringen

De kamado BBQ-toestellen leveren we zelf in België en Nederland. Na je bestelling nemen we contact op om een gepast levermoment vast te leggen en om af te spreken voor de workshop.

Kleiner materiaal zoals kookgerei, losse onderdelen en attributen worden geleverd door onze logistieke partners. Bestellingen boven de € 50 met een leveradres in België worden gratis aan huis geleverd. Voor Nederland hanteren we de tarieven van onze logistieke partner in functie van het gewicht en de afmeting van het pakket. Artikels die op stock zijn worden doorgaans binnen de 2 à 5 werkdagen geleverd. Als de levering meer tijd inneemt dan nemen we contact met jou op.

Vriendengroep jonge mensen met bier rond Hofats vuurkorf op het strand

Bedankt

Bedankt om rond te snuffelen en wie weet... om binnenkort te kiezen voor 'BBQ met Rogier', zodat wij samen de passie van lekker eten op de beste toestellen kunnen delen! Rogier & Kim

Verliefd koppel in strandstoel: chef Rogier en zijn vrouw

Bistro & Feestzaal Common Sense
Vrankrijk 2, 3740 Bilzen
+32 (0) 89 41 24 33
[email protected]
www.common-sns.be