Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • Smoking Flavours Cederhouten rookplanken 1 stuk

Smoking Flavours Cederhouten rookplanken 1 stuk

€16,90
Incl. btw
  • Koop 3 voor €16,06 per stuk en bespaar 5%
  • Koop 5 voor €15,21 per stuk en bespaar 10%

Het alom bekende cederhout heeft een typisch delicaat zoet, houtig aroma. Deze 100% natuurlijke cederhouten planken zijn afkomstig van bomen uit de bossen van Noord-Amerika en Canada waar je absoluut de beste kwaliteit vindt.

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad (4)

Cederhouten planken

Delicaat zoete, houtige cedersmaak

Het alom bekende cederhout heeft een typisch delicaat zoet, houtig aroma. Een Cederboom is een naaldboom, kan zo’n 30-40 meter hoog worden en werd vroeger aanschouwd als een koninklijke boom die stond voor: schoonheid, jeugd en macht. Deze 100% natuurlijke cederhouten planken zijn afkomstig van bomen uit de bossen van Noord-Amerika en Canada waar je absoluut de beste kwaliteit aan delicaat en zoet aroma vindt.

Deze smaak past perfect bij de klassieke zalm, maar zeker ook bij andere soorten vis, schaal of schelpdieren. Probeer zeker ook eens aan de slag te gaan met groenten of rund, varkens - of kalfsvlees. Je zal versteld staan van de heerlijke resultaten. Deze cederhouten planken zijn verpakt per stuk en zijn 45x20cm, deze zijn dus ideaal voor het grotere werk. Wil je meer weten over rooktechnieken? Neem dan zeker een kijkje op onze blog over roken.

Bekijk hier wat Smoking Flavours anders maakt! 

 

What's in the box? 

  • 1 set van 1 cederhouten rookplank 45 x 20cm

 

Gebruik

Rookplanken gebruiken wij meestal om warm te roken boven een direct vuur, het BBQ toestel dat je hiervoor gebruikt maakt niet zoveel uit. Als je onderaan vuur hebt, het toestel kan afsluiten en je de temperatuur kan meten kan je aan de slag. Let wel op dat je het BBQ toestel niet volledig afsluit, het vuur zal doven en je krijgt een bittere rooksmaak.

Het beste resultaat krijg je door de rookplank in te zouten, het product er rauw op te plaatsen en het direct boven de hete kolen op de grill te plaatsen. De plank zal sterk beginnen te roken waardoor je product het aroma goed zal opnemen. Ga je de plank indirect of niet recht boven het vuur plaatsen, dan ga je weinig effect ervaren maar daarom niet minder lekker voor iemand die van een subtiele rooksmaak houdt. Je kan rookplanken ook gebruiken op een vuurschaalBBQ om producten rauw of gaar op te laten rusten, ze zullen een subtiel aroma afgeven dat iedereen kan appreciëren.

Het onderhoud van rookplanken is heel simpel: Wij gebruiken enkel heet water en schuren ze af met een ijzeren spons. Zeepsop gebruiken we niet! Dit kan een slechte smaak afgeven aan je rookhout. De levensduur van je rookplank hangt sterk af van de dikte van de rookplank en de temperatuur die je hanteert tijdens het roken. Als je rookplank bijna versleten is gooi hem dan niet weg maar breek hem in stukken en gooi de stukken tussen de kolen bij je volgende rooksessie: zo gaat er niets verloren ;-). 

 

Weken of niet

Hier is geen goed of fout, maar wel een verschil in smaak en textuur. Als je de rookplank eerst gaat weken in vocht ga je eerst stoom ontwikkelen ipv houtrook waardoor het vochtiger zal zijn in je BBQ toestel en je stuk vaak sappiger zal blijven. Zeker bij delicate stukken zoals vis wat volgens ons zeker niet negatief is. Door de stoom die eerst moet verdampen is de effectieve rooktijd van het hout korter: hierdoor is de rooksmaak minder intens. Wij raden je aan om ze beiden uit te proberen en aan de slag te gaan met de smaak en textuur die jou het beste bevalt.  

 

How it's made?

 

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk