Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • Alfa Forni Napolitaanse pizza Workshop Basic
  • Alfa Forni Napolitaanse pizza Workshop Basic
  • Alfa Forni Napolitaanse pizza Workshop Basic
  • Alfa Forni Napolitaanse pizza Workshop Basic
  • Alfa Forni Napolitaanse pizza Workshop Basic
  • Alfa Forni Napolitaanse pizza Workshop Basic
  • Alfa Forni Napolitaanse pizza Workshop Basic
  • Alfa Forni Napolitaanse pizza Workshop Basic
  • Alfa Forni Napolitaanse pizza Workshop Basic

Alfa Forni Napolitaanse pizza Workshop Basic

€79,00
Incl. btw

Wil jij ook echte Napolitaanse pizza's leren bakken? Dan is dit je kans om samen met de erkende Napolitaanse chef ‘pizzaiolo Luca Fabozzi’ de kneepjes van het vak te leren.

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad (6)

Alfa Forni Napolitaanse pizza workshop Basic

Napels is de bakermat van de pizza! Wil jij ook leren hoe je nu een echte Napolitaanse pizza hoort te bereiden? Dan is deze workshop zeker het proberen waard! We nodigen niemand minder dan chef pizzaiolo Luca Fabozzi uit om deze workshop in goede banen te leiden. Luca is erkend pizzaiolo door het ‘Associazione Verace Pizza Napoletana’. Dit is een vereniging in Napels wat de kenmerken van een echte Napolitaanse pizza heeft vastgesteld. Pizzaiolos die aangesloten en erkend zijn door de AVPN moeten zich aan dit regelement, voorgeschreven ingrediënten en werkwijze houden. Zo hoopt deze vereniging de Napolitaanse pizza traditie in ere te houden. 

Wat houdt het in? 

Jullie gaan samen aan de slag met Luca en overlopen alle stappen van het maken van een echt Napolitaans pizzadeeg. Luca zal jullie het verschil laten zien tussen een bereid deeg met de hand en een deeg bereid met een machine. Zo krijgen jullie een duidelijk zicht op de structuur, elasticiteit en hydratatie van jouw deeg.

Uiteraard heeft Luca al de nodige voorbereidingen gedaan en voldoende degen meegenomen die de juiste rijp- en rijzingstijden zijn ondergaan om ook te ervaren wanneer je pizzadeeg nu echt klaar is om de perfecte Napolitaanse pizza's te bakken.

Het deeg dat jullie de dag zelf gaan bereiden, kunnen jullie meenemen naar huis om hier dan zelf mee aan de slag te gaan en jullie eerste resultaten thuis te demonstreren. 

Deze skills gaat Luca jullie leren 

  • Hoe maak ik de Alfa snel & makkelijk aan en controleer ik mijn temperatuur?
  • Hoe werkt een direct deeg met gist?
  • Individueel maken we ons eigen deeg met de hand en machine.
  • Aanleren van ‘staglio’ methode voor de juiste spanning van de pizzabolletjes.
  • Techniek & praktijk om de ‘stretch’ methode in de vingers te krijgen.
  • Aan de slag met de Alfa voor de perfecte focaccia & margherita.

De prijs van € 89,90 per persoon is all-in. Zo zorgen wij voor ingrediënten van hoge kwaliteit en zoals een echte bourgondiër het wil, met bijhorende drankjes.

Na het volgen van deze workshop heb je alle kennis op zak om de perfecte Napolitaanse pizza's te kunnen bakken. Dit is dus geen demo maar een "work"shop ;-). We maken eerst wat voorbereidingen om achteraf heerlijk te kunnen genieten. Is je honger naar Napolitaanse kennis na  het volgen van deze workshop nog iet gestild, schrijf je dan hier in voor de vervolg workshop Napolitaanse pizza workshop Advanced en leer alles over het gebruik van een biga en zuurdesem.

Ben je eerder op zoek naar wat de verschillen zijn tussen Napolitaanse en Romaanse pizza's en hoe je te werk gaat met directe, semi of indirecte degen?  Bekijk dan zeker eens onze master in pizza workshop waar pizzaiolo Rogier Dubois je meeneemt in het complete verhaal van pizza's.

Ben jij na de workshop overtuigd van de veelzijdigheid van een Alfa Forni oven? Dan verrekenen wij de workshop als korting bij je aankoop of heb je de keuze uit een toolpack. 

Deze workshop start om 18u00 en het einde is voorzien om rond 22u00. 

Chef pizzaiolo Luca Fabozzi sourdough pizza consulting

Geboren en getogen in Napels, de pizzahoofdstad van de wereld. Toen hij daar als kind opgroeide, ontwikkelde hij een enorme interesse voor pizza en de ‘arte bianca’, maar het werd pas echt een passie toen hij begon te studeren aan de ‘Academy of Pizza’.

Nadat hij merkte dat veel mensen graag de kunst van het ambacht wilden leren, besloot hij te beginnen met het geven van pizzalessen, consulten en workshops. Dit is voor hem een droom die uitkomt, want hij heeft altijd al zijn cultuur met andere mensen willen delen.

Dit past dan ook perfect in onze filosofie over koken op vuur en daarom vinden wij het vanzelfsprekend om deze top pizzaiolo uit te nodigen bij ‘BBQ met Rogier’ als exclusieve gast!

Al onze workshops vinden plaats in Bistro Common Sense - Vrankrijk 2 - 3740 Bilzen 

 

napolitaanse pizza / napolitaanse pizza workshop / Pizza / pizza workshop / Workshop
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk