Je winkelwagen is momenteel leeg
Met de Smokin' Flavours rookvellen kun je in een handomdraai je maaltijden rokerig maken en tegelijkertijd een subtiele, kruidige en evenwichtige toets geven aan je BBQ-gerecht.
Bij het bereiden van gerechten met een rooksmaak zijn de rookpapieren een uitstekende hulp. Begin met het kiezen van je ingrediënten: dit kunnen groenten zijn, maar ook vis, schaal- en schelpdieren of verschillende vleessoorten. Afhankelijk van je voorkeur kun je ervoor kiezen om deze ingrediënten afzonderlijk of gezamenlijk in een rookpapier te wikkelen.
We bieden 3 soorten rookpapers aan van smokin' Flavours, namelijk:
Er zijn heel erg veel soorten rookhout, met kleine subtiele smaakverschillen. We kunnen ze onmogelijk allemaal aanbieden. Harde houtsoorten zoals vb. eik & hickory geven veel rook en zijn geschikt voor grote stukken vis of vlees.
Lichter hout van fruit of notenbomen zijn beter geschikt voor gevogelte, vis of kleinere stukken varkens - en rundsvlees. Wij hebben alvast een selectie gemaakt van de belangrijkste houtsoorten. In onderstaande tabel vind je de soorten die wij aanbieden met het bijpassende product. Smaken verschillen, zijn persoonlijk en worden niet altijd hetzelfde ervaren, ga zeker zelf aan de slag en op zoek naar jouw ideale smaakcombinatie.
Om het gebruiksgemak van de rookpapieren te maximaliseren, is er een eenvoudige voorbereidingsstap die je kunt volgen. Leg de rookpapieren ongeveer een half uur in lauwwarm water. Dit maakt ze flexibeler en gemakkelijker te hanteren. Nadat ze voldoende geweekt zijn, kun je ze uit het water halen en eventueel op maat knippen met een keukenschaar, zodat ze perfect passen bij de grootte van je ingrediënten.
Nadat je je ingrediënten hebt gewikkeld in het vochtige rookpapier, kun je ze dichtbinden met slagerstouw om ervoor te zorgen dat alles netjes op zijn plaats blijft tijdens het grillen. Leg de ingepakte bundels vervolgens voorzichtig op de BBQ. Terwijl ze koken, zullen ze niet alleen gaar worden, maar ook doordrongen zijn van een heerlijke rooksmaak.
Papers worden altijd geweekt in water of een smaakmaker naar keuze, zoals vermouth, porto, witte wijn, rum,....
Items van productcarrousel