Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • Smoking Flavours Rookvellen (6 stuks)
  • Smoking Flavours Rookvellen (6 stuks)
  • Smoking Flavours Rookvellen (6 stuks)
  • Smoking Flavours Rookvellen (6 stuks)
  • Smoking Flavours Rookvellen (6 stuks)
  • Smoking Flavours Rookvellen (6 stuks)
  • Smoking Flavours Rookvellen (6 stuks)
  • Smoking Flavours Rookvellen (6 stuks)
  • Smoking Flavours Rookvellen (6 stuks)

Smoking Flavours Rookvellen (6 stuks)

Barcodenummer: 6017445432475
€11,90
Incl. btw
  • Koop 2 voor €11,31 per stuk en bespaar 5%

Met de Smokin' Flavours rookvellen kun je in een handomdraai je maaltijden rokerig maken en tegelijkertijd een subtiele, kruidige en evenwichtige toets geven aan je BBQ-gerecht.

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad (6)

Smoking Flavours Rookvellen 

Bij het bereiden van gerechten met een rooksmaak zijn de rookpapieren een uitstekende hulp. Begin met het kiezen van je ingrediënten: dit kunnen groenten zijn, maar ook vis, schaal- en schelpdieren of verschillende vleessoorten. Afhankelijk van je voorkeur kun je ervoor kiezen om deze ingrediënten afzonderlijk of gezamenlijk in een rookpapier te wikkelen.

We bieden 3 soorten rookpapers aan van smokin' Flavours, namelijk:

  • beuk
  • kers
  • alder. 

 

What's in the box? 

  • 1 pakje met 6 rookvellen naargelang je keuze in smaak

 

Welke producten bij welk hout? 

Er zijn heel erg veel soorten rookhout, met kleine subtiele smaakverschillen. We kunnen ze onmogelijk allemaal aanbieden. Harde houtsoorten zoals vb. eik & hickory geven veel rook en zijn geschikt voor grote stukken vis of vlees.

Lichter hout van fruit of notenbomen zijn beter geschikt voor gevogelte, vis of kleinere stukken varkens - en rundsvlees. Wij hebben alvast een selectie gemaakt van de belangrijkste houtsoorten. In onderstaande tabel vind je de soorten die wij aanbieden met het bijpassende product. Smaken verschillen, zijn persoonlijk en worden niet altijd hetzelfde ervaren, ga zeker zelf aan de slag en op zoek naar jouw ideale smaakcombinatie.

 

Gebruik

Om het gebruiksgemak van de rookpapieren te maximaliseren, is er een eenvoudige voorbereidingsstap die je kunt volgen. Leg de rookpapieren ongeveer een half uur in lauwwarm water. Dit maakt ze flexibeler en gemakkelijker te hanteren. Nadat ze voldoende geweekt zijn, kun je ze uit het water halen en eventueel op maat knippen met een keukenschaar, zodat ze perfect passen bij de grootte van je ingrediënten.

Nadat je je ingrediënten hebt gewikkeld in het vochtige rookpapier, kun je ze dichtbinden met slagerstouw om ervoor te zorgen dat alles netjes op zijn plaats blijft tijdens het grillen. Leg de ingepakte bundels vervolgens voorzichtig op de BBQ. Terwijl ze koken, zullen ze niet alleen gaar worden, maar ook doordrongen zijn van een heerlijke rooksmaak.

 

Weken of niet

Papers worden altijd geweekt in water of een smaakmaker naar keuze, zoals vermouth, porto, witte wijn, rum,....

 

Info over aroma's en smaak

Fruithout

  • Appel 
    • Milde zoete fruitsmaak
      • Vis, Kalf, varken, gevogelte, wild
  • Citrushout
    • Frisse milde rooksmaak, scherpe toets
      • Vis, gevogelte, varken
  • Kers
    • Zoete rooksmaak, meer bessensmaak dan bij appel
      • Vis, kalf, varken, gevogelte, wild, vederwild
  • Olijf
    • Kruidig, maar zacht
      • Vis, varken, gevogelte, vederwild, lam

 

Notenhout

  • Amandel
    • Typische zoete, nootachtig smaak
      • Vis, Kalf, varken, gevogelte, wild, lam
  • Hickory
    • Sterke rooksmaak, veel rook, (let op: snel te veel)
      • Rund, varken, wild
  • Walnoot
    •  zware rooksmaak, (snel te sterk)
      • Rund, varken, wild, lam
  • Pecan
    • Zachte rooksmaak (ideaal voor als je hickory te sterk vind, dit is de lichte versie)
      • Vis, Kalf, varken, gevogelte, wild, lam

 

Hardhout

  • Acacia
    • Kruidig, vergelijkbaar met Mesquite
      • Rund, varken, gevogelte, wild, lam
  • Beuk
    • Neutrale rooksmaak
      • Vis, varken, gevogelte, wild, lam
  • Es
    •  Typische delicate rooksmaak, brandt snel weg
      • Vis, varken, gevogelte, vederwild, lam
  • Esdoorn/ Maple
    •  Milde, zoete rooksmaak
      • Varken, gevogelte, vederwild, lam
  • Mesquite
    • Kruidig, vergelijkbaar met Acacia
      • Rund, varken, gevogelte, wild, lam
  • Eik
    • Vol rond rookaroma, heel kort roken bij vis
      • Vis, rund, varken, gevogelte, wild, lam
  • Rode wijnvaten van eik
    • Wijn aroma, volrond rookaroma, kort bij vis
      • Vis, rund, varken, gevogelte, wild, vederwild, lam
  • Whiskyvaten van eik
    •  Whisky aroma, volrond rookaroma
      • Rund, varken, gevogelte, wild, vederwild, lam

 

Cupressaceae

  • Ceder
    • Delicaat, zoet, houtig en nootachtig.
      • Vis, varken, gevogelte, rund, wild, lam
rookhout / rookvellen / smoke paper / Smokin flavours
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk