Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • Smoking Flavours Cold Smoke Generator - Koude Rook Generator
  • Smoking Flavours Cold Smoke Generator - Koude Rook Generator

Smoking Flavours Cold Smoke Generator - Koude Rook Generator

Barcodenummer: 7436945998929
€34,90
Incl. btw

De Cold Smoke Generator wordt gebruikt om koud te roken. Koud roken geeft niet alleen een hemelse rooksmaak, het zorgt er ook voor dat je product langer bewaart. Experimenteer zeker ook eens met vis, vlees, zuivel, noten, groenten, charcuterie...

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad (3)

Cold Smoke Generator

Koud roken is niet alleen een fantastische manier om smaak toe te voegen aan voedsel, maar het kan ook de houdbaarheid van voedsel verlengen, vooral wanneer het wordt gecombineerd met droogzouten. Je kunt hierbij denken aan het roken van vis, maar ook aan het roken van boter, zout, noten, worst, kaas en zelfs vlees.

Om koud roken mogelijk te maken, kun je een cold smoke generator gebruiken. Vul deze generator met rookmot en steek deze aan door een waxinelichtje in de houder te plaatsen. Zodra het rookmot begint te smeulen, kun je het waxinelichtje verwijderen en de cold smoke generator in je barbecue plaatsen op een indirecte manier. Een vol bakje rookmot rookt doorgaans ongeveer 8 tot 10 uur. Tijdens het koud roken blijven de kolen (of andere brandstof) in je barbecue uit. Het is belangrijk om voldoende luchttoevoer en -afvoer te hebben om een bittere smaak te voorkomen.

Een handige tip is om te experimenteren met verschillende soorten houtmot voor unieke smaakcombinaties. Dit geeft je de mogelijkheid om te spelen met de smaakprofielen van je koud gerookte gerechten en nieuwe culinaire ervaringen te ontdekken.

Rooktechnieken Koud roken

Om koud te roken heb je een Cold Smoke Generator nodig. Deze vul je met mot, de lengte van de slang "snake" bepaalt de duurtijd van het roken, de dikte en de intensiteit. Hier komt geen kernthermometer aan te pas om de bereidingstijd te bepalen. Je steekt de cold smoke Generator gemakkelijk aan door een theelichtje te plaatsten onder de rookmot aan het begin van de slang of met een gasbrander. Als de mot begint te roken doof je de vlam en plaats je de Colt Smoke Generator onderaan in je toestel. Zorg er nu voor dat er genoeg zuurstof in je toestel kan waardoor je rookmot niet dooft maar ook niet in brand schiet, dit zal er namelijk voor zorgen dat je temperatuur in je toestel te hoog wordt en je stuk gaat garen ipv roken.

Bij koud roken pekelen we het te roken product. Denk maar aan zalm, rund, kalf, varkens, groenten,... enkel voor noten en zaden maken we een uitzondering, deze hoef je niet te pekelen. Met een droge pekel krijg je het beste resultaat. Een droge pekel bestaat uit zout en suiker, maar je kan de pekel ook pimpen met allerhande kruiden zoals: tijm, laurier, rozemarijn, jeneverbes, venkelzaad... Naargelang je eigen smaak. De pekel gaat ervoor zorgen dat je product langer bewaard, geeft smaak en je product neemt gemakkelijker de rooksmaak op.

Nu kan je gerechten makkelijk 6u tot 8u laten roken in je toestel. Het type toestel dat je gebruikt maakt niet uit, het kan zowel in een kamado BBQ als een gewone ijzeren BBQ of rookbox. Let er altijd op dat het niet te warm is buiten. Koud roken doen we onder de 25°C, je doet dit dus best in de winter of 's nachts, zo ben je zeker dat er geen bacteriën in je product komen en je gerecht rauw blijft. Ga je bijvoorbeeld je toestel in de zomer buiten in de volle zon plaatsen, dan gaan de eiwitten in je product stollen waardoor het begint te garen zoals we zien bij warm roken of koken en dat willen we niet bij koud roken.

 

7436945998929 / barbecue / barbeque / BBQ / Cold / generator / kaarsje / Koud / mot / roken / SF532 / smoke / theelicht / theelichtje
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk