Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Gerookt mergpijpje met rundstartaar

Gerookt mergpijpje met rundstartaar

Op zoek naar een origineel recept voor je BBQ? Probeer dit gerookt mergpijpje met een tartaar van rund. De koude tartaar en de rijke smaak van het warme merg vormen een hemelse combinatie, geniet ervan!

Gerookt mergpijpje met tartaar van rund voor 4 personen

 

Ingrediënten:

  • 4 mergpijpjes

  • 1 teentje look

  • 200g steakvlees

  • 1 sjalot

  • 1 eetlepel kappers

  • 1 eidooier

  • 1 limoen 

  • 1 eetl mosterd

  • 1 scheutje worcestersaus

  • 1 scheutje tabasco

  • 1 bussel platte peterselie 

  • Enkele takjes munt

  •  

 

 

 

 

 

 

 

 

Materiaal

  • Mengkom

  • Lepels

  • Handschoenen

  • Timer

  • Scherp mes 

  • Snijplank

  • Busseltje hooi

  • Beuk chunks

Materiaal BBQ

 

Techniek

Indirect grillen & roken 

 

Stap 1:

Week het hooi in water, witte port of witte wijn. Wrijf het mergpijpje in met gekneusde look, peper, zout en wat olijfolie.

 

Breng ondertussen je kamado bbq naar 180°C -200°C in een directe opstelling. Het hooi gaat hier zorgen voor de indirecte garing. 

 

Stap 2:

Plaats het beukenhout tussen de kolen en leg de mergpijpjes in het geweekte hooi op het rooster en laat de pijpjes gedurende 15min. flink roken. 

 

We laten de kamado bewust wat heter worden zodat we een goed vuur hebben om ervoor te zorgen dat het hooi goed kan roken. De temperatuur zal sowieso wat terugvallen door het natte hooi dat we later gaan toevoegen.  

 

Als de mergpijpjes goed aan het roken zijn, probeer je de temperatuur van je kamado tussen de 150°C - 180°C te houden.

 

Let op: zorg dat er genoeg vuur in je kamado is bij het roken van je pijpje anders zal het hooi niet voldoende roken.

 

Stap 3:

In de tussentijd kan je het vlees in kleine blokjes versnijden door er eerst dunne schijfjes van te snijden, dan reepjes en dan blokjes.

 

Stap 4: 

Snipper ook de sjalot fijn en meng dit onder de tartaar. Breng het geheel vervolgens op smaak met de zeste van limoen, mosterd, worcestersaus, tabasco, peper en zout. 

 

Snipper de peterselie en de munt fijn en meng dit als laatste onder de tartaar.

 

Stap 5:

Haal de mergpijpjes van de bbq, dresseer hierop de tartaar en werk het af met enkele blaadjes peterselie en munt. 

 

Smakelijk!

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.