Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Smokey Olive Wood

 

Hoe zijn ze ontstaan? 

Tijdens een verblijf in Andalusië, hebben ze  de heerlijke smaak van vlees, vis en groenten, bereid op olijfhout leren kennen. Het was een geweldige ervaring om te zien hoe de strandrestaurants aan het einde van de ochtend beginnen met de voorbereiding van hun BBQ’s langs en op het strand. Het olijfhout op de barbecues, aangestoken met gedroogde citrusvruchten, zorgt met die vruchten voor een heerlijke geur. De sfeer die daardoor ontstaat is bijna niet te beschrijven.

Terug thuis hebben we naar olijfhout gezocht om die heerlijke geur en smaakbelevenis ook thuis te kunnen beleven. Helaas bleek dit erg moeilijk te vinden. Behalve in Spanje natuurlijk! Dus brachten we ons olijfhout rechtstreeks uit Spanje mee en besloten we om deze prachtige, zoete, aromatische smaak met andere BBQ liefhebbers te delen.

Foto van een groen landschap in Spanje

 

Zo breidde ze uit

We ontdekten nog meer BBQ pareltjes in Spanje: sinaasappelhout, traditioneel in Valencia voor het bereiden van paella; steeneik, een fijne en in Spanje zeer gewaardeerd barbecue houtsoort met een lichte nootachtige smaak; amandelhout etc…. Wij bieden onze BBQ houtsoorten in verschillende korrelgrootte en voor alle toepassingen aan: van koud roken tot grillen op open vuur.

Close up van vis garend tussen de houtsblokken in een vuurkorf