Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Yakiniku

 

Yakiniku orginele Japanse Kamado Grill

Kamado‘s hebben een millennia-oude traditie in Azië en worden gekenmerkd door hun bijzondere design en functionaliteit. Ze zijn perfect geschikt voor alle soorten bereidingen van ‘‘low & slow‘‘ (+ 90 °C) tot ‘‘hot & fast‘‘ (+ 400 °C). Ze brengen als het ware de kookplaat en de oven van de keuken naar de tuin. Er zijn talloze bereidingswijzen mogelijk, zoals koken op lage temperatuur, garen, direct & indirect grillen, braden of bakken, alles is mogelijk en tot op de graad nauwkeurig te regelen.

Close up van de voorkant van een zwarte Yakiniku kamado BBQ

Wat betekent Yakiniku? 

De Yakiniku Kamado‘s beschikken over een massieve keramische behuizing en hebben een regelbare luchttoevoer met onderin een kolenmand voor de brandstof. Door de ventilatieschuiven aan te passen creëer je de perfecte luchtcirculatie (schoorsteeneffect) waardoor elk gewenst temperatuurniveau kan worden behaald en worden vastgehouden. YAKINIKU betekent “gegrild vlees” in het Japans, wat te herleiden is tot het primaire doel. Maar grillen op een Kamado betekent natuurlijk veel meer. Het is een levensstijl met één kookinstrument waar je het hele jaar door plezier aan beleeft en waarmee je uitstekende grillgerechten tevoorschijn tovert.

Eten op het grillrooster van een Yakiniku BBQ

Enkel de beste materialen 

Dankzij het hoogwaardige keramiek is de Yakiniku Kamado in een mum van tijd op temperatuur en houdt hij de warmte vast en stabiel gedurende vele uren. Het is dus aan jou of je een perfecte steak grillt, een knapperige pizza bakt of een verfijnt goed stuk vlees met een beetje rook “low & slow” laat garen. Door de speciale constructie en de hoogwaardige dikke keramische wanden is de Kamado extreem energiezuinig. Door de beschermlaag in glazuur is de Yakiniku kamado perfect te gerbuiken in alle weersomstandigheden, of het nu -10°C of +30°C is, de kamado grills van yakiniku verliest niets in zijn kwaliteit. Met de praktische woodchipper bij de COMPACT, MEDIUM, LARGE en XLARGE kan je op elk moment bijvullen en extra smaken toevoegen tijdens de bereiding. En dit zonder het kookproces te onderbreken en het deksel te openen, want zoals het gezegde luidt: ‘‘If You’re Lookin’You Ain’t Cooking”.

Vlammen in een Yakiniku BBQ-toestel met een rustieke vloer en achtergrond

Waarom een kamado van Yakiniku? 

Het keramiek wordt gemaakt middels een speciaal ontwikkeld proces en verfijnd met kwarts en cordierieten gebakken in een hoogoven op 1200 °C. Hierdoor heeft de Yakiniku Kamado een hoge stabiliteit en de beste warmteopslag. Dit maakt alle Yakiniku Kamado's robuuste kooktoestellen die aan alle eisen kunnen voldoen.

De bovenkant van een Yakiniku kamado BBQ

De metalen onderdelen 

Alle metalen onderdelen van de Yakiniku Kamado's zijn gemaakt van RVS 304. Dit is het beste staal als het gaat om corrosie en hittebestendigheid. Het is tevens vaatwasmachinebestendig. De magrietschijf bovenaan en de woodchipper van de Yakiniku zijn ook gemaakt van RVS 304 en zullen niet roesten. De ventilatieschuif onderin is voorzien van maateenheden. Bij de MEDIUM, LARGE en XLARGE is een extra rooster voorzien voor het tegenhouden van houtskool en vonken.

Yakiniku kamado BBQ op een witte achtergrond

Dichting van fiberglass

De MEDIUM, LARGE en XLARGE en XXLARGE zijn uitgerust met duurzaam fiberglass. Deze is van bijzonder hoge kwaliteit en zorgt ervoor dat de Yakiniku Kamado volledig geseald is. De zuurstoftoevoer van de Yakiniku is onderverdeeld in maateenheden. Zo kan de luchttoevoer altijd optimaal worden geregeld. Bovendien is de ventilatieschuif beschermd door een rooster om te voorkomen dat gloeiende houtskool eruit valt.

Close up van fiberglass in een Yakiniku Kamado barbecuetoestel

Rookhout toevoegen

De Yakiniku woodchipper opening is ideaal om meer hout en om extra smaak toe te voegen tijdens het grillen zonder het deksel te moeten openen. De sluiting is absoluut luchtdicht en dubbel geïsoleerd. Dankzij het bajonetsysteem is de opening voor de woodchipper gemakkelijk te bedienen zonder dat de keramische behuizing beschadigd kan worden.

Close up van rookhout in een Yakiniku kamadotoestel

Alles even samengevat

Samenvatting van de werking en voordelen van een Yakiniku kamado BBQ-toestel

 

Bekijk hier de volledige Yakiniku kamado grill 24inch

 

Yakiniku Shichirin 

Shichirin grill rond (31cm)

De Japanse tafelgrillcultuur betekent dat je vrienden en familie samenbrengt voor een speciale maaltijd. Een zwoele zomeravond, de eettafel rijkelijk gevuld met verse delicatessen, met misschien een goede fles wijn of een frisse pint. Geniet van een avondvullend programma voor jong en oud in een unieke en ontspannen setting.

Bovenaanzicht van een ronde Yakiniku Shichirin tafelgrill

Culinaire reis!

Met de Shichirin ga je keer op keer op een culinaire reis met je vrienden of familie. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit van het keramiek behoort de Yakiniku Shichirin tot het beste van het beste. Het keramiek is verfijnd met kwarts en cordieriet en op 1200 °C gebakken tijdens een speciaal ontwikkeld proces. Dit maakt hem een echte krachtpatser waarmee de grill aan iedereen zijn eisen voldoet. De grill is mooi afgewerkt met bamboe en RVS details en gemakkelijk schoon te maken door de geglazuurde buitenkant. Naast het gebruik als Yakitori grill (spiesen) kan men op de ronde grill, die standaard geleverd wordt met een rooster, ook een Teppanyaki plaat of gietijzeren rooster verkrijgen als accessoire.

Eten op een teppanyaki grillplaat van Yakiniku

Shichirin grill, rechthoekig (39 x 21cm)

Wil je een heerlijk stuk rundvlees, lam of varkensvlees garen op de grill met de perfecte temperatuur? Of bevat het menu vandaag verse vis, kreeft, garnalen, of andere schaaldieren? Of heb je juist een vegetarisch diner gepland en wil je knapperige groenten serveren? Ja, waarom niet een beetje van alles? Ook grillen met Yakitori spiesen is erg populair. Hiervoor worden groenten, stukjes kip of vis op lange, dunne naalden gespiesd. Met behulp van de RVS Yakitori bars plaats je deze vervolgens boven het hoge vuur (900-950 °C) in de Shichirin.

Close up van Yakiniku RVS Yakitori bars

Het beste van het beste 

Door de geglazuurde laag is de grill na gebruik bijzonder makkelijk schoon te maken. De grill is mooi afgewerkt met bamboe en RVS details. We raden aan de Shichirin alleen buitenshuis te gebruiken met briketten, houtskool of Binchotan. Wil je meer weten over de verschillen tussen al deze brandstoffen? Lees er dan alles over in onze blog wat is Binchotan en hoe kies je de juiste houtskool

Visjes worden gegaard boven het vuur met behulp van Yakitori spiesen

Doel van de pincet 

Tijdens het grillen op de Shichirin wordt er gebruik gemaakt van pincetten. Deze kennen een eeuwen oude traditie. Je kiest aan tafel één grillmeester, deze gaat aan de slag met de rechte pincet (hiermee mag alleen rauw vlees opgepakt worden). Alle overige personen aan tafel krijgen een gebogen pincet waarmee ze het gegrilde vlees van de Shichirin kunnen halen. Dit om kruisbesmetting te voorkomen!

Yakiniku BBQ-pincet op kolen met een zwarte achtergrond

 

The Shichirin experience!