Je winkelwagen is momenteel leeg
Niets beter dan op die eerste, warme zomerdag een heerlijke barbecue kunnen organiseren. Zowel hobbykoks als professionals beseffen waarschijnlijk maar al te goed dat een degelijke Kamado kopen belangrijk is, ten minste als je je barbecue wilt doen slagen.
Tegenwoordig vind je heel wat merken en aanbieders van barbecues en barbecue-accessoires. Yakiniku kamado behoort hoe dan ook tot de bekendste. Wat maakt een Yakiniku Kamado kopen precies de moeite waard, welke modellen bestaan er en wat kan je verwachten van je nieuwe Kamado barbecue?
Hieronder krijgen alle vragen in verband met Yakiniku bbq, met levenslange garantie, een duidelijk antwoord. Een ding is zeker: de vergelijking tussen de Yakiniku bbq en Kamado Joe & Big Green Egg is er een die zeker de moeite waard is. Bij BBQ Met Rogier helpen we je dan ook graag met advies!
Kamado‘s hebben een millennia-oude traditie in Azië en worden gekenmerkt door hun bijzondere design en functionaliteit. Ze zijn perfect geschikt voor alle soorten bereidingen van ‘‘low & slow‘‘ (+ 90 °C) tot ‘‘hot & fast‘‘ (+ 400 °C). Ze brengen als het ware de kookplaat en de oven van de keuken naar de tuin. Er zijn talloze bereidingswijzen mogelijk, zoals koken op lage temperatuur, garen, direct & indirect grillen, braden of bakken, alles is mogelijk en tot op de graad nauwkeurig te regelen.
De Yakiniku Kamado‘s beschikken over een massieve keramische behuizing en hebben een regelbare luchttoevoer met onderin een kolenmand voor de brandstof. Door de ventilatieschuiven aan te passen creëer je de perfecte luchtcirculatie (schoorsteeneffect) waardoor elk gewenst temperatuurniveau kan worden behaald en worden vastgehouden. Het woord 'Yakiniku' zelf betekent niets meer dan 'gegrild vlees' in het Japans en dat verklaart natuurlijk veel over het doel van deze keramische Yakiniku bbq.
Daarbij licht de term een tipje van de sluier over de diepere betekenis van het woord en het concept dat er de grondslag van vormt. Een Yakiniku kamado kopen, dat betekent dat je een betrouwbare Yakiniku bbq in huis haalt waarmee je het hele jaar door geniet van de heerlijkste (grill)gerechten.
De Yakiniku kamado bbq is niet zomaar een van de populairste en meest gerenommeerde barbecues ter wereld. De oorsprong van deze generatie houtskool barbecues is te vinden in Azië, waar de Kamado barbecue al duizenden jaren lang symbool staan voor de balans tussen functionaliteit en design. Een Yakiniku bbq kopen is een goede manier om een stukje van die traditie in huis te halen.
Misschien wel het belangrijkste kenmerk van dit type barbecues? Je keuken wordt, althans voor een stukje, deel van je tuin, waardoor je van een unieke atmosfeer geniet. Als je daarbij beseft dat je je houtskool barbecue tot op de graad correct afstelt, is het plaatje natuurlijk helemaal compleet.
Dankzij het hoogwaardige keramiek is de Yakiniku Kamado in een mum van tijd op temperatuur en houdt hij de warmte vast en stabiel gedurende vele uren. Het is dus aan jou of je een perfecte steak grillt, een knapperige pizza bakt of een verfijnt goed stuk vlees met een beetje rook “low & slow” laat garen. Door de speciale constructie en de hoogwaardige dikke keramische wanden is de Kamado extreem energiezuinig. Door de beschermlaag in glazuur is de Yakiniku kamado perfect te gerbuiken in alle weersomstandigheden, of het nu -10°C of +30°C is, de Yakiniku kamado verliest niets in zijn kwaliteit. Met de praktische woodchipper bij de COMPACT, MEDIUM, LARGE, XLARGE en XXLarge kan je op elk moment bijvullen en extra smaken toevoegen tijdens de bereiding. En dit zonder het kookproces te onderbreken en het deksel te openen, want zoals het gezegde luidt: ‘‘If You’re Lookin’You Ain’t Cooking”.
Van het merk Yakiniku zijn de Compact, de Large en de Xlarge ongetwijfeld de populairste, maar dat wil niet zeggen dat ook de andere mogelijkheden niet het ontdekken waard zijn.
Hieronder een overzicht van de belangrijkste Yakiniku barbecues:
Ook niet onbelangrijk om te weten bij een large, of een XLarge model kan je altijd een Pro Set toevoegen, een onmisbare accessoires als je je Yakiniku bbq nog beter wilt gebruiken. In deze set zitten:
Deze gebruik je stuk voor stuk om op verschillende niveaus gerechten te bereiden en daarbij direct en indirect garen te combineren. Een dubbel voordeel dus, dat je écht niet links mag laten liggen!
Onderstaande troeven maken duidelijk waarom een Yakiniku kamado kopen zo'n goed idee is:
Zoals dat een echte keramische barbecue beaamt, pakt deze Yakiniku Kamado uit met een betrouwbare, duurzame basis van het meest hoogwaardige keramiek. De behuizing beschikt over een regelbare luchttoevoer, met ook nog eens een kolenmand voor de opslag van brandstof.
Het grote geheim achter de sublieme luchtcirculatie in deze houtskool barbecue? Je beschikt als kok over ventilatieschuiven, die je gemakkelijk aanpast om de ideale mate van luchtcirculatie te verkrijgen. Dit is het zogenaamde schoorsteeneffect waarmee je eender welke temperatuur bereikt en die gedurende lange tijd vasthoudt.
Daarbij is deze keramische barbecue:
Het keramiek dat als basis dient voor deze Yakiniku bbq is ten slotte aangevuld met kwarts en cordierieten, waarna het wordt gebakken op 1200° Celsius. Het resultaat is dat deze Kamado barbecue uiterst stabiele temperaturen genereert en warmte ook optimaal opslaat.
Hoewel keramiek natuurlijk het basismateriaal is voor deze yakiniku bbq, gebruikt men ook RVS 304 voor de metalen onderdelen. Hierdoor is het eindproduct uiterst goed bestand tegen corrosie, hitte en regelmatige wasbeurten in de vaatwas.
De accessoires, zoals de magrietschijf aan de bovenzijde en de Yakiniku kamado woodchipper, bestaan eveneens uit dit betrouwbare RVS en roesten dus niet zomaar. Andere RVS elementen zijn:
Ten slotte pakt deze klepper van een barbecue ook uit met een duurzame fiberglass dichting bij de Medium, Large, XLarge en XXLarge modellen van het merk. De uiterst hoge kwaliteit garandeert dat de Yakiniku Kamado helemaal verzegeld is, met een veilige kookomgeving en stabiele binnentemperatuur als resultaat.
Zonder de juiste smaakmakers geen lekkere smaken. Dankzij de Woodchipper opening bij de Yakiniku kamado barbecue vul je op elk moment rookhout bij, voor extra smaken om je gerechten nog heerlijker te maken.
De voordelen van deze woodchipper gaan ver:
Waarom zou je stoppen met barbecueën om smaak toe te voegen als je weet dat de verrassing van het eindresultaat er dan af is? De Woodchipper is volledig luchtdicht, dubbel geïsoleerd en beschikt over een bajonetsysteem om hem gemakkelijk te openen zonder risico op schade aan de keramiek behuizing. Kortom, het gaat om een van de meest onmisbare Yakiniku accessoires die je kunt krijgen!
Een Yakiniku bbq pakt uit met heel wat troeven, maar een van de belangrijkste is het feit dat zo'n keramische barbecue geschikt is voor verschillende bereidingsmethodes:
Met andere woorden, elke gast op je tuinfeest komt dankzij je nieuwe barbecue hoe dan ook aan zijn of haar trekken!
Binnen het aanbod van Yakiniku vind je onder andere de Shichirin. De tafelbarbecue die je barbecue-ervaring met vrienden en/of familie nog unieker maakt. Naast natuurlijk de keramische basis pakt dit model uit met een afwerking van bamboe en RVS. Het voordeel? Je tafelbbq onderhouden wordt hierdoor een stuk gemakkelijker, mede doordat de buitenkant geglazuurd is.
Je gebruikt de Shichirin probleemloos als Yakitori grill (als spies), maar ook andere accessoires zijn mogelijk:
Je kan deze tafelgrill kopen binnen het aanbod van BBQ Met Rogier als ronde grill van 31 centimeter doorsnede of als rechthoekig model van 39 X 21 centimeter!
Wie denkt aan barbecueën, denkt aan grillen, dat spreekt voor zich. Ook met de barbecue is grillen geen enkele uitdaging dankzij de Yakitori grill spiesen als essentiële accessoire.
Deze spiesen lenen zich perfect voor het grillen van:
Wat je voorkeur ook mag zijn en waarmee je je hongerige gasten ook in de watten wilt leggen, de Yakitori spiesen zijn een must-have. De combinatie van deze accessoire met de RVS Yakitori bars - waarmee je je gerechten boven een hoog vuur plaatst van 900 tot 950° Celsius - staat garant voor een maaltijd waar je nog uren lang van nageniet.
Wil je de Sichirin veilig en duurzaam gebruiken? Dan raden wij bij BBQ Met Rogier aan om deze enkel buiten te gebruiken met houtskool, Binchotan of briketten. In onze blog lees je trouwens meer over de verschillende soorten houtskool en Binchotan!
Naast de Yakitori spiesen zijn ook pincetten belangrijke accessoires voor je shichirin tafelgrill. In dit geval gaat het eveneens om een eeuwenoude traditie, Je kiest aan tafel één grillmeester, deze gaat aan de slag met de rechte pincet (hiermee mag alleen rauw vlees opgepakt worden). Alle overige personen aan tafel krijgen een gebogen pincet waarmee ze het gegrilde vlees van de Shichirin kunnen halen. Dit om kruisbesmetting te voorkomen!
Naast de levenslange garantie en de heerlijke recepten die je bij BBQ Met Rogier krijgt, is dit merk op zich gewoon een van de beste keuzes die je kunt maken. De combinatie van een keramische basis, tal van handige accessoires en de extra dimensie die het traditionele karakter van de barbecue aan het geheel toevoegt, maakt een Yakiniku, Kamado Joe & Big Green Egg vergelijking om de beste Kamado barbecue te vinden zeker de moeite waard. Bij BBQ Met Rogier weet je dankzij de garantie ook zeker dat je een goede investering doet op de lange termijn.
Wil je een Yakiniku kopen, heb je vragen over dit merk of wil je iets anders weten? Van recepten om van te smullen tot levenslange garantie en meer, bij BBQ Met Rogier verwennen we elke barbecuefanaat maar al te graag bij het vinden en aankopen van de beste barbecue.