Mijn Pizza verhaal, is een gezond verhaal!
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in Mijn pizza verhaal, Pizza
- 0

In deze blog vertel ik je graag hoe ik in contact ben gekomen met echte pizza! En ja hoor, deze kan zeker weten gezond zijn. Ben jij ook benieuwd? Duik dan samen met mij in 'het gezonde pizza verhaal'.
Mijn Pizza verhaal
Voor ik je ga onderdompelen in de wereld van pizza, neem ik je eerst even mee in mijn pizzaverhaal en hoe ik erachter kwam dat pizza niet zomaar pizza is. Als kok heb ik sowieso een zwak voor Italië, een prachtig land met een eenvoudige en lekkere keuken.
De Italiaanse keuken is in staat om smaakbommen op tafel te toveren met enkele kwalitatieve ingrediënten en eenvoudige recepten. Dat is volgens mij waar eten (en het leven ;-) ) over moet gaan; pure smaken en eenvoud!
Pizza fast food?
Pizza wordt vaak afgeschilderd als fastfood, en een ongezonde dikmaker!
Als ik in het verleden pizza ging eten, had ik ook vaak dat gevoel. Ik was overeten en de pizza lag zwaar op mijn maag. Ik dacht dus ook dat die redenering klopte!
Pizza Academy
Tot ik in contact kwam Met Marcel Losekoot & Salvatore Germana van de Pizza Academy in Nederland. Echte doordrongen pizzakenners met een ongeziene kennis over pizza met alles wat daar rond hangt, inclusief hun werking op het lichaam. Kortom zijn Marcel en zijn team van de Pizza Academy begonnen aan een missie: de wereld laten kennis maken met gezonde pizza!
We have a match
Dit klonk voor mij als muziek in de oren en past perfect in de filosofie van Common Sense! Het volgen van zijn masteropleiding 'Pizzaiolo' was daarom de volgende logische stap! 6 weken lang dompelden Marcel en zijn team mij onder in de wereld van gezonde pizza en deelden ze al hun kennis en kunnen met mij via intensieve praktijk- & theoriedagen. Als afsluiter kreeg ik er nog enkele mooie stagedagen bij om mijn kennis en kunnen nog meer te verfijnen!
Het resultaat
Met als resultaat dat mijn kennis en liefde voor de pizza enorm is gegroeid en daar ben ik hun ontzettend dankbaar voor. Dankzij Marcel en Salvatore hun innoverende visie kan de gezonde pizza zijn intrede maken in Nederland en de rest van de wereld wat mij betreft! Al zal ik maar beginnen met België ;-)!
Kennis
Deze kennis heb ik opgedaan in de pizza Academy en deel ik graag met jullie in 1 van onze workshops
Alle waardes van de bloemsoorten
De werking van gist en zuurdesem
Direct, indirect of semi-indirecte degen
Het rijpen en rijzen van degen
Hoge hydratatie degen die licht verteerbaar en gezond zijn.
Alles over de Pinsa Romana
Saluti!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...