Je hebt er waarschijnlijk al eens van gehoord, de W - P - L - P/L waardes van bloem. Ze zijn voor groot belang bij de keuze van je bloemsoort aangezien de rijpingstijden en de sterkte van je glutennetwerk gekoppeld zijn aan deze waardes. We leggen ze hier stap voor stap uit, zodat jij altijd het juiste meel koppelt aan je gewenste eindproduct.
Rijpen en rijzen je hebt er ongetwijfeld al veel van gehoord. In deze blog nemen we je mee in deze 2 super belangrijke aspecten in het bekomen van een luchtige, smaakvolle en lichtverteerbare pizza.
Even terug in de tijd om echt goed te begrijpen waar de pizza nu eigenlijk echt vandaan komt!
Vraag jij je nu ook af welke pizzastijlen en deegmethodes er allemaal zijn? Wat is hydratatie of fermentatie? In dit blogartikel gaan we er uitgebreid op in en komen ze allemaal aan bod.
Bij de indirecte methode voor het bereiden van een deeg, maken we gebruik van een voordeeg. Met andere woorden wordt het deeg bereid in verschillende stappen. In deze blog gaan we dieper in op het bereiden van een pizzadeeg met een "Biga".