Pizza element zout
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in Pizza, Pizza elementen
- 0

Wat zijn de pizzaelementen? Weet jij het al? We spitten ze van haar tot pluim uit en laten je zien hoe belangrijk elk element is en wat hun eigenschappen zijn. In deze blog hebben we het uitsluitend over zout.
Zout
Ook zout heeft en grote invloed op de kwaliteit van je einddeeg. Zorg er daarom altijd voor dat je natuurlijk zout gebruikt zoals zeezout, Himalayazout, …. Bij ons in de keuken gebruiken we altijd zeezout. Gewoon keukenzout is chemisch bewerkt en heeft een harde en scherpe smaak. Zeezout is daarentegen veel zachter en geeft een natuurlijk en rijke zoutsmaak aan je producten.
Doelen van zout
- Het geeft smaak.
- Bevorderd de bruining van de korst.
- Het is een conserveermiddel.
- Het versterkt het glutennetwerk, je deeg wordt sterker doordat het zout de proteïnen in het meel verdikt.
- Het bevorderd de hydratatie vanwege de antioxiderende eigenschappen. Freestyle pizzabakkers gebruiken daarom meer zout om hun pizza in de lucht te gooien.
Tip: Laat je zout nooit rechtstreeks in contact komen met je gist, het zout zal de werking van de gist afbreken.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...