Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Big Green Egg

 

Wat maakt de Big Green Egg zo uniek?

De Big Green Egg is een uniek product. Iedereen die er een gerecht van proeft, valt als een baksteen voor de ongeëvenaard lekkere smaak. Maar wat is het geheim achter de EGG?

Keramiek weerkaatst de warmte

Het is de keramiek van de Big Green Egg dat de warmte in de EGG weerkaatst. Hierdoor ontstaat er een luchtstroom die ingrediënten en gerechten extra mals maakt.

De keramiek van de Big Green Egg is mede ontwikkeld door NASA. Daarnaast vindt het productieproces plaats in Amerika en gebeurd dit volgens de strengste kwaliteitsnormen. Mede daarom is de Big Green Egg buitengewoon van hoogwaardige kwaliteit. Het heeft extreem isolerende eigenschappen en weerstaat extreme temperaturen en temperatuurschommelingen.

Productie proces 

Zoals je in bovenstaand filmpje kan zien, is de productie van een Big Green Egg ongeëvenaard ten opzichte van zijn concurrenten. Elke EGG wordt afzonderlijk gecontroleerd. Doordat Big Green Egg zijn productie in eigen handen heeft kunnen ze ook met grote fierheid de productie met hoge kwaliteitseisen aan de wereld tonen.

Om de hoogste kwaliteit in keramiek te bekomen zijn de juiste samenstelling keramiek, temperatuur en duur van de baktijd de sleutelwoorden tot succes en doorslaggevend in de prijs. Doordat de Big Green Egg gedurende 4dagen wordt gebakken op 1100°C zijn ze beperkter in hun productiecapaciteit.

Des te minder toestellen van de band rollen per dag, des te duurder de productie per toestel wordt. Het mooie van het hele verhaal is dat Big Green Egg zich niet laat verleiden door de productie op te voeren en in te boeten in kwaliteit. Ze houden vast aan hun tot nu onevenaarbare topkwaliteit en service.

That's why it's our favorite!

De perfecte luchtcirculatie

Dankzij de combinatie van het warmteweerkaatsende keramiek én de unieke vorm van de Big Green Egg ontstaat er een perfecte luchtcirculatie in de EGG. Hierdoor zullen de maaltijdcomponenten op de gewenste temperatuur gelijkmatig garen.

Duurzaam en zuinig in gebruik

De goede luchtcirculatie heeft nog een ander voordeel: omdat de warme lucht in de EGG blijft, is de EGG zuinig in gebruik. Je houtskool gaat langer mee en genereert minder as.

De EGG is niet enkel duurzaam in gebruik, hij is ook vervaardigd uit duurzame materialen. Sterker nog: Big Green Egg streeft ernaar om alle producten te vervaardigen uit duurzame materialen.

Optimale temperatuurbeheersing

In de Big Green Egg kun je de temperatuur tussen de 70° Celsius en 350° Celsius tot op de graad nauwkeurig reguleren en behouden. Dit kan zelfs bij temperaturen ver onder het vriespunt.

Externe temperaturen hebben door het hoogwaardige, warmte-isolerende keramiek geen invloed op de temperatuur binnen de EGG.

Uitstekende kwaliteit

Al ruim 25 jaar heeft Big Green Egg een exclusief samenwerkingsverband met een specialistische fabriek in Mexico. Hier wordt geen enkel ander merk van kamado gemaakt. Deze high-end keramiekproducent is ISO 9001 UL gecertificeerd en voldoet dus aan de allerhoogste kwaliteitsnormen. Voordat een Big Green Egg keramische kamado BBQ de fabriek verlaat, ondergaat hij nog een laatste, zeer nauwkeurige controle. Mede hierdoor staan ze bij Big Green Egg 100 procent achter hun producten en bieden ze een beperkte levenslange garantie op het materiaal en de constructie van alle keramische onderdelen van de EGG.

Levenslang plezier

Door de unieke combinatie van de constructie, het fabriceren en het ongeëvenaarde keramiek, is een Big Green Egg een zeer duurzaam kooktoestel met een langere levensduur dan vergelijkbare soorten.

Een Big Green Egg kan minstens honderdduizend keer worden verhit zonder aan kwaliteit in te boeten. Een EGG gaat dus minstens een leven lang mee. Hierdoor kun je eindeloos op een gezonde manier ingrediënten en gerechten garen met een bijzonder smaakvol resultaat.

Eindeloze mogelijkheden

Naast grillen, bakken, stomen, wokken en roken is de Big Green Egg ook gemaakt voor slow cooking van grotere stukken vlees of het langzaam laten garen van delicate ingrediënten zoals schaal- en schelpdieren en visfilets.

Met de keramische convEGGtor bouw je de Big Green Egg heel eenvoudig om tot een oven. Met een Baking Stone maak je heel eenvoudig het lekkerste brood en pizza’s met een perfecte bodem. De mogelijkheden zijn eindeloos: probeer ze allemaal en laat je creativiteit de vrije loop!

Heb je nog vragen of wil je dit keramische kookwonder komen bekijken, maak dan snel een afspraak of boek een workshop en ervaar zelf alle mogelijkheden met de Big Green Egg. 

132 producten