Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Big Green Egg

 

Wat maakt de Big Green Egg zo uniek?

Als je op zoek bent naar een houtskoolbarbecue die zelfs de meest eenvoudige gerechten een onvergetelijke smaak geeft, dan hoef je niet verder te zoeken: Big Green Egg behoort tot de meest vooraanstaande, stoerste en populairste keramische barbecues van dit moment.

Natuurlijk vraag je je af: wat is daar precies de reden voor en waarom zou je als BBQ-liefhebber voor een Kamado barbecue binnen deze serie moeten kiezen? Hier lees je alles over de geheimen van deze collectie vooraanstaande barbecues.

Keramiek weerkaatst de warmte

Een goede basis is belangrijk, ook als het gaat om een Big Green Egg Kamado barbecue. De EGG is echter uniek in zijn soort vanwege het gebruik van uiterst hoogwaardige keramiek. Een keramische barbecue pakt uit met een aantal ongelofelijke eigenschappen, die het bereiden van maaltijden en het eten ervan op elke mogelijke manier beter maken.

Dit type Kamado houtskoolbarbecue onderscheidt zich meteen van andere modellen en merken door het feit dat het keramiek ontwikkeld werd door NASA, de National Aeronautics and Space Administration. Daarbij worden alle modellen binnen deze serie houtskoolbarbecues geproduceerd volgens de strengste kwaliteitseisen op het Amerikaanse vasteland.

Het resultaat? Welke Big Green Egg houtskoolbarbecue je ook koopt, je bent zeker van een adembenemende kwaliteit. De isolerende eigenschappen en de bestendigheid tegen extreem hoge en schommelende temperaturen bewijzen dat de keuze voor hoogwaardig keramiek als basis voor deze serie niet willekeurig is.

Als je daarbij beseft dat het juist dit hoogwaardige keramiek is dat de warmte in de Big Green Egg weerkaatst en zorgt voor een malse, heerlijke smaak, dan ebben alle twijfels over je aankoop hoe dan ook weg.

 

Productie proces 

Zoals je in bovenstaand filmpje kan zien, is de productie van een Big Green Egg ongeëvenaard ten opzichte van zijn concurrenten. Elke EGG wordt afzonderlijk gecontroleerd. Doordat Big Green Egg zijn productie in eigen handen heeft kunnen ze ook met grote fierheid de productie met hoge kwaliteitseisen aan de wereld tonen.

Om de hoogste kwaliteit in keramiek te bekomen zijn de juiste samenstelling keramiek, temperatuur en duur van de baktijd de sleutelwoorden tot succes en doorslaggevend in de prijs. Doordat de Big Green Egg gedurende 4dagen wordt gebakken op 1100°C zijn ze beperkter in hun productiecapaciteit.

Des te minder toestellen van de band rollen per dag, des te duurder de productie per toestel wordt. Het mooie van het hele verhaal is dat Big Green Egg zich niet laat verleiden door de productie op te voeren en in te boeten in kwaliteit. Ze houden vast aan hun tot nu ongeëvenaarde topkwaliteit en service.

That's why it's our favorite!

De beste kwaliteit

Zoals gezegd gaat geen enkele EGG de deur uit zonder eerst aan een strenge, afzonderlijke controle te zijn onderworpen. Het productieproces van de keramische barbecue verloopt op zich al helemaal anders dan bij andere merken. Ook heeft het merk de ontwikkeling van zijn barbecues in eigen handen, waardoor die hoge kwaliteitsnormen ook voor het grote publiek zichtbaar en duidelijk merkbaar zijn.

Een van de sterkste punten van dit merk heeft echter wederom te maken met de relatief lage productiecapaciteit. Het merk laat zich - in tegenstelling tot veel concurrenten - immers niet verleiden tot een veel hogere productie, omdat dit onlosmakelijk verbonden zou zijn met een lagere kwaliteit. Deze laatste eigenschap staat immers nog altijd centraal bij dit internationaal gewaardeerde merk.

 

Close up van het handvat een Big Green Egg kamado barbecuetoestel

Welke soorten Big Green Egg zijn er zoal?

Deze collectie barbecues is één grote familie, waartoe natuurlijk verschillende leden behoren. Hier een duidelijk overzicht:

1. De Mini, het perfecte draagbare tafelmodel voor 2 tot 4 personen
2. De Minimax, een ander mobiel type met draaghaspel, geschikt voor 4 tot 6 personen
3. De Small, die een iets grotere basis heeft dan de Minimax
4. De Medium, perfect voor kleine stadstuinen of patio's
5. De Large, het meest populaire model binnen de collectie
6. De XL, ideaal voor professionele toepassingen of zij met een grote honger
7. De 2XL, een kanjer van een barbecue die tot wel 24 personen kan voeden



Voor elk mondje een maat dus en dat is een van de redenen waarom deze collectie barbecues zo populair is!

De belangrijkste voordelen van de Big Green Egg voor barbecuefanaten

De geschiedenis, achtergrond en productie van deze Kamado barbecues bewijzen duidelijk dat het niet zomaar gaat om het eerste het beste merk. Natuurlijk wil je als consument graag weten wat dit voor jou betekent wanneer je aan de slag gaat met je nieuwe EGG Kamado barbecue. Hieronder krijg je een antwoord op deze vraag.

1. Luchtcirculatie als geheime ingrediënt

Een optimale luchtcirculatie is een van de sterkste troeven van deze serie barbecues. Het hoogwaardige keramiek weerkaatst warmte, die dan door de unieke vormgeving van de barbecue zelf een optimale luchtstroom teweegbrengt. Het resultaat? Alle ingrediënten in de barbecue garen gelijkmatig, met een betere smaak als gevolg.

Die luchtcirculatie betekent immers ook dat elke EGG zuinig is in verbruik. De warme lucht blijft immers in de barbecue zelf, waardoor het gebruikte houtskool langer meegaat en ook minder as produceert.De goede luchtcirculatie heeft nog een ander voordeel: omdat de warme lucht in de EGG blijft, is de EGG zuinig in gebruik. Je houtskool gaat langer mee en genereert minder as.De EGG is niet enkel duurzaam in gebruik, hij is ook vervaardigd uit duurzame materialen. Sterker nog: Big Green Egg streeft ernaar om alle producten te vervaardigen uit duurzame materialen.

Man met muts en een warm drankje naast een Big Green Egg BBQ-toestel

2. Sterk en duurzaam

Naast het feit dat de barbecue erg duurzaam is qua verbruik, bestaat hij ook uit materialen met een duurzaam karakter. De topprioriteit van het merk is het aanbieden van producten die enkel uit duurzame materialen bestaan.

De combinatie van een uniek productieproces en het gebruik van de beste materialen en onderdelen betekent dat elke EGG een uiterst duurzaam karakter heeft en dus ook veel langer meegaat dan andere merken.

Hoe vertaalt zich dat concreet? Je kan je nieuwe barbecue tot wel 100.000 keer verhitten zonder dat de kwaliteit van je barbecue zelf en die van je gerechten vermindert. Dat betekent dat je nieuwe barbecue je hele leven lang meegaat - terwijl je ook op latere leeftijd nog altijd van dezelfde, heerlijke smaak geniet.

3. Een optimale controle over de temperatuur

Zonder de juiste temperaturen is het zo goed als onmogelijk om barbecuegerechten heerlijk te bereiden. Misschien nog belangrijker dan een hoge temperatuur is een optimale controle over die temperatuur.

Bij de EGG bepaal je helemaal zelf de temperatuur tot op één graad nauwkeurig, tussen 70 en 350° Celsius. De gekozen temperatuur gedurende langere tijd behouden, is trouwens ook geen enkel probleem. Dit is zelfs mogelijk als het gaat om buitentemperaturen die ver onder het vriespunt liggen.

Wat maakt het nog beter? Het feit dat externe temperaturen geen enkele invloed hebben op de warmte in je barbecue zelf. Alweer te danken aan dat hoogwaardige keramiek.

4. Ongelofelijk veel bereidingsmogelijkheden

Zoals het een échte Kamado barbecue beaamt, leent de EGG zich perfect voor talloze bereidingsmogelijkheden. Denk maar aan:

Daarnaast is slow cooking van iets grotere en dikkere stukken vlees geen enkele uitdaging en laat je gevoelige ingrediënten zonder problemen langzaam garen. Denk maar aan visfilets, schaaldieren of schelpdieren. Zo creëer je voor elk voedingsmiddel de ideale omstandigheden om een heerlijk gerecht op te leveren.

5. Een flexibel en verrassend ontwerp

Ten slotte is de EGG barbecue een must-have voor liefhebbers die graag van een grote mate van flexibiliteit genieten tijdens het bereiden van maaltijden. De keramische convEGGtor geeft je immers de vrijheid om je nieuwe barbecue snel om te bouwen tot een heuse oven. Gebruik gewoon een Baking Stone als accessoire om heerlijk, vers brood of een smeuïge pizza te maken.

Kortom, de mogelijkheden zijn zo goed als oneindig. De beste manier om die zelf te ontdekken? Een EGG in huis halen en eigenhandig experimenteren met de beste barbecue die er bestaat.

Levenslang plezier

Door de unieke combinatie van de constructie, het fabriceren en het ongeëvenaarde keramiek, is een Big Green Egg een zeer duurzaam kooktoestel met een langere levensduur dan vergelijkbare soorten.

Een Big Green Egg kan minstens honderdduizend keer worden verhit zonder aan kwaliteit in te boeten. Een EGG gaat dus minstens een leven lang mee. Hierdoor kan je eindeloos op een gezonde manier ingrediënten en gerechten garen met een bijzonder smaakvol resultaat.

Oude man en een visser op een stoeltje naast een Big Green Egg BBQ

Eindeloze mogelijkheden

Naast grillen, bakken, stomen, wokken en roken is de Big Green Egg ook gemaakt voor slow cooking van grotere stukken vlees of het langzaam laten garen van delicate ingrediënten zoals schaal- en schelpdieren en visfilets.

Met de keramische convEGGtor bouw je de Big Green Egg heel eenvoudig om tot een oven. Met een Baking Stone maak je heel eenvoudig het lekkerste brood en de lekkerste pizza’s met een perfecte bodem. De mogelijkheden zijn eindeloos: probeer ze allemaal en laat je creativiteit de vrije loop!

Heb je nog vragen of wil je dit keramische kookwonder komen bekijken, maak dan snel een afspraak of boek een workshop en ervaar zelf alle mogelijkheden met de Big Green Egg. 

127 producten