Al forno aardappelen
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in bijgerecht, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, Veggie
- 0

De heerlijke Al Forno aardappelen uit Italië: een side dish dat bij bijna elk BBQ-gerecht past en bovendien door iedereen wel gesmaakt wordt!
Heerlijke Al Forno aardappelen op de BBQ
Ingrediënten voor 4 personen:
|
|
Materiaal
|
Materiaal BBQTechniekIndirect garen |
Stap 1:
Breng je BBQ naar een indirecte opstelling van 250°C en plaats het RVS-rooster.
Stap 2:
Was je aardappelen grondig en snij ze in de lengte in 4, 6 of 8 gelijke stukken. Plet de look zonder deze te pellen en snijd de chili in de lengte door midden. Verwijder de zaadjes als je niet zo van pikant houdt, en snijd dan elk half deel dan nog eens in 3. Meng dit samen met de droge kruiden: 2/3de van de verse rozemarijn, peper, zout en de olijfolie onder de aardappelen in het gekozen bakje en zorg dat alles goed gemengd is.
Stap 3:
Gaar de aardappelen gedurende 45 tot 60 min. tot ze mooi goud-bruin van kleur en gaar zijn. Roer om de 15 min. de aardappelen even door elkaar om aanbranden te voorkomen. Voeg de laatste 15 min. de overige verse rozemarijntakjes toe zodat deze niet verbranden.
Serveertip: Met deze heerlijke al forno aardappelen til je elk gerecht omhoog, het past bij low & slow, hot & fast, veggie, vlees of visgerechten, … Met zo’n bereiding kan je nooit iets fout doen.
Laat het smaken!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...