Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Clementine BBQ Cocktail

Clementine BBQ Cocktail

Ontdek de verrassende twist van een Clementine BBQ Cocktail & Mocktail, een verfrissende drankje die de zoetheid van clementines combineert met de rokerige tonen van de barbecue. Deze unieke drank begint met het grillen van clementines op de BBQ, waardoor hun natuurlijke suikers karamelliseren en een diepe, rokerige smaak ontstaat.
daarbovenop kan je er nog voor kiezen om je siroop de te roken voor een extra intense rooksmaak.

Clementine BBQ cocktail

Ingrediënten voor 4 personen

 

Clementinesap

  • 8 clementine

Gingerbreadsiroop

  • 200g suiker
  • 250g water
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 1 duim gember

Veenbessensap

  • 1 deel veenbessen
  • 1 deel suiker

Totaal Cocktail

  • 3 cl sap van gegrilde clementine
  • 2cl gingerbread siroop
  • 3cl ingemaakte veenbessensap
  • 2cl gin

Totaal Mocktail

  • 3 cl sap van gegrilde clementine
  • 2cl gingerbread siroop
  • 3cl ingemaakte veenbessensap
  • 20cl gemberbeer 

 

Materiaal
  • Zeef
  • Mengkom
  • lepels
  • steelpan
  • klopper
  • shaker
  • barlepel/ maatje/ cocktailzeef
  • ijsblokken
Kamado
  • Conveggtor lifter
  • Gietijzeren rooster
  • Conveggtor basket
  • Conveggtor
  • RVS rooster

 

Techniek

  • Indirect & direct garen. roken
 

 

WERKWIJZE

Cocktail/Mocktail

Sap van de clementine

Snijd de clementine doormidden en gril ze 2 x 2 min op een gietijzeren rooster en directe bbq. Laat ze even afkoelen en pers het sap eruit.

 

 

Gingerbreadsiroop

Maak de gingerbreadsiroop door alle ingrediënten eerst kort te koken in het water en vervolgens de suiker toe te voegen. Gebruik iets meer water, omdat we een suikerverhouding van 1 op 1 willen; het overtollige water zal verdampen. Als we de suiker direct volledig laten meekoken, zal deze in totaal inkoken en zoeter worden dan gewenst. Rook deze siroop later gedurende 15 minuten op een indirecte bbq bij 150°C. Noten of fruithout werkt hier perfect, hou je niet zo van roken laat deze stap dan weg. 

 

 

Veesbessensiroop

Zet de veenbessen op met de suiker en laat ze zachtjes koken; zeef de bessen en houd het sap bij.

 

Afwerking

 

 

Meng alle ingrediënten volgens de totaal aangegeven hoeveelheden. Voor de cocktail kun je een mooie schuimkraag creëren door per persoon 1 eiwit toe te voegen, alle ingrediënten krachtig te shaken in je shaker, dan ijsblokken toe te voegen, opnieuw te shaken en te serveren in een gekoeld glas met ijs.

 

 

Laat het smaken!

Chef Rogier

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.