Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Sloppy Joe

Sloppy Joe

Duik de winter in met Chef Rogier's BBQ-avontuur! Proef de ultieme Sloppy Joe, een perfecte mix van hartig rundvlees, kleurrijke groenten. Een verwarmend, kleurrijk gerecht dat zeker zal verrassen. Bereid je voor op een smaakexplosie die zelfs de koudste dagen doet smelten!" Geniet van deze Juicy Sloppy Joe!

Sloppy Joe

Ingrediënten voor 4 personen

Voor het vlees

  • 1kg rundgehakt
  • 100g tomatenpuree
  • 1 rode ui
  • 1 paprika van elke kleur
  • 2 teentjes look
  • 1 chilipeper
  • 150g rode kidneybonen
  • 2 eet. olijfolie

 

Voor de groenten

  • 1 dikke wortel 
  • 1 rode ui
  • 1 chilipeper
  • 100g veldsla
  • 1 klein potje augurken
  • 2dl appelazijn
  • 2dl water
  • 50g suiker

Voor de afwerking

  • Zure room
  • 4 hamburger buns

 
 

Materiaal
  • Dutchoven
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Mengkom
  • Versfolie

Kamado

  • Gietijzeren rooster
  • RVS rooster
  • Grid Lifter
  • Conveggtor

 

Techniek

  • Indirect garen, direct garen, en garen in skillet

 

 

WERKWIJZE

 

Groenten en Vlees:

Stap 1:

  • Begin met het schoonmaken van de groenten en snijd alles in een mooie brunoise. Hak de knoflook en chilipepers fijn.

Stap 2:

  • Verhit de BBQ tot een temperatuur van 220°C voor directe garing. Plaats de Dutch oven op het rooster, voeg wat olie toe en begin met het aanbakken van de ui tot deze mooi gekaramelliseerd is. Voeg dan de paprika toe voor een natuurlijk zoete smaak in het gehakt.
  • Voeg de knoflook en chili toe zodra de paprika licht gegaard is. Knoflook voegen we later toe omdat deze sneller verbrandt dan de andere groenten.

 

 

Stap 3:

  • Haal de groenten uit de skillet en zet ze opzij. Voeg het gehakt toe aan de skillet en bak dit gaar. Maak een deel van de bodem vrij en voeg hier de tomatenpuree toe, zodat deze kan aanbakken en de bitterheid verliest. Meng vervolgens alles goed door elkaar en voeg de uitgelekte bonen toe. Laat 5 minuten samen garen tot alle smaken goed zijn opgenomen. Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, peper, zout en eventueel wat cayennepeper of een rub naar keuze.

 

 

Groenten Pekelen:

Stap 1:

  • Giet het potje augurken af en vang het vocht op. Kook het vocht op met 2 dl appelazijn, 2 dl water en 50 g suiker. Schil ondertussen de wortel en snijd deze in dunne schijfjes met een dunschiller. Snijd de ui in fijne halve maantjes en de chili fijn. Meng alles in een mengkom. Giet het warme mengsel over de groenten en dek onmiddellijk af met vershoudfolie. Na 10 minuten kun je de folie verwijderen en de augurken toevoegen. Deze groenten kun je tot 3 weken in de koelkast bewaren.

 

Afwerking:

Stap 1:

  • Snijd de broodjes doormidden en gril ze kort op het gietijzeren rooster. Leg ze op een bord en beleg de onderkant met wat veldsla, gevolgd door de gepekelde groenten. Oversaus het geheel rijkelijk met het vlees - een Sloppy Joe moet immers 'sloppy' zijn. Werk af met zelfgemaakte ketchup en zure room. Smakelijk eten!

 

 

Eet smakelijk!

 

Chef Rogier

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.