Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Bananencake met rum

Bananencake met rum

Bananencake: heerlijk én simpel! De bananen zorgen voor een extra smeuïg geheel, zelfs als je geen grote fan bent van banaan, raad ik je aan deze cake eens te proberen. In dit recept leg ik uit hoe je het klaarmaakt in je barbecuetoestel.

Heerlijke bananencake met rum op de BBQ

 

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • Een scheutje zonnebloemolie
  • 120g bruine suiker
  • 120g fijne suiker
  • 10g vanillesuiker
  • een snufje kaneel
  • 200g patisseriebloem
  • 10g bakpoeder
  • 2 eieren
  • 50ml rum
  • 5g maanzaad om af te werken

 

 

 

Materiaal

  • Grote bakvorm of individuele vormpjes
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Vork
  • Pannenlikker
  • Zeef

Materiaal BBQ

Stap 1:

Klop de suiker en eieren op. Plet de bananen met een vork en meng met de kaneel, rum en olie. Meng dit geheel nu met het opgeklopte eibeslag en voeg dan voorzichtig de gezeefde bloem erbij.

 

Stap 2: 

Doe het beslag in een cakevorm bedekt met boterpapier. TIP: om het bakpapier makkelijk te plooien in de vorm neem je een groot stuk, spoel het even onder kraan af en knijp het droog. Nu zou je het in de gewenste vorm moeten kunnen leggen.

 

Je kan ook bebloemde individuele bakvormpjes gebruiken.

 

Stap 3: 

Bak de cake(jes) indirect gaar op 180°c. Afhankelijk van de grootte kan van je vorm zal dit tussen de 15 en 30 minuten duren.

 

 

Smakelijk!

Chef Rogier

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.