Bananencake met rum
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in dessert, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, Veggie
- 0

Bananencake: heerlijk én simpel! De bananen zorgen voor een extra smeuïg geheel, zelfs als je geen grote fan bent van banaan, raad ik je aan deze cake eens te proberen. In dit recept leg ik uit hoe je het klaarmaakt in je barbecuetoestel.
Heerlijke bananencake met rum op de BBQ
Ingrediënten:
|
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ
|
Stap 1:
Klop de suiker en eieren op. Plet de bananen met een vork en meng met de kaneel, rum en olie. Meng dit geheel nu met het opgeklopte eibeslag en voeg dan voorzichtig de gezeefde bloem erbij.
Stap 2:
Doe het beslag in een cakevorm bedekt met boterpapier. TIP: om het bakpapier makkelijk te plooien in de vorm neem je een groot stuk, spoel het even onder kraan af en knijp het droog. Nu zou je het in de gewenste vorm moeten kunnen leggen.
Je kan ook bebloemde individuele bakvormpjes gebruiken.
Stap 3:
Bak de cake(jes) indirect gaar op 180°c. Afhankelijk van de grootte kan van je vorm zal dit tussen de 15 en 30 minuten duren.
Smakelijk!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...