BBQ hamburgerbroodje
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in bijgerecht, indirect garen, kamado bbq, Veggie
- 0

Leer hoe je zelf het perfecte broodje kan maken voor je hamburger! Lekker knapperig op de BBQ, dat gaat smaken :)
Hamburgerbroodje op de BBQ
Ingrediënten voor 10 stuks:
|
|
|
|
Materiaal
|
Materiaal BBQTechniekIndirect garen op de pizzasteen |
Stap 1:
Warm de melk op tot het lauw is en laat hierin de gist en de honing oplossen. Meng vervolgens de bloem, de boter en het zout in de keukenrobot en voeg al roerend je melkmengsel toe.
Zorg er altijd voor dat je zout niet rechtstreeks in contact komt met je gist. Dan gaat de werking van je gist namelijk verloren.
Stap 2:
Laat het volledige deeg gedurende 1u rijzen, of tot het verdubbeld is. Na het rijzen verdeel je het in porties: 1 portie is 90gram. Hierna opbollen en nog 1x rijzen, ongeveer 30 minuten of tot een verdubbeling.
TIP: Laat je brood altijd rijzen bij een temperatuur van 20°C-25°C. Hanteer je deze temperatuur niet, zal de rijzing langer duren.
Stap 3:
Gaar de buns nu gedurende 25-35 minuten op 240°C.
Eet de broodjes met een heerlijke burger of probeer het eens met deze steak!
Laat het smaken!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...