Bloody Mary Mosselen
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in Direct garen, hoofdgerecht, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, Schaal- en schelpdieren, Varken, Vlees, voorgerecht
- 0

Waar doet de combinatie van tomatensap en wodka je aan denken? Bloody Mary natuurlijk! Ontdek in dit recept hoe je het kan combineren met mosselen op de BBQ.
Mosselen met een scheutje wodka op de BBQ
Ingrediënten (2-3 pers hoofdgerecht en 4-5 pers voorgerecht) :
|
|
Materiaal
|
Materiaal BBQTechniekIndirect en direct grillen |
Stap 1:
Breng de kamado naar een hitte van 180-200°C in een directe opstelling.
Plaats de skillet op de rooster en smelt de boter, bak de Txistorra worstjes aan en voeg vervolgens de ui, selder, venkel & look toe.
Stap 2:
Blus het geheel af met 1/3e van de tomatensap en voeg de mosselen toe.
Kruid het geheel af met 10 draaien van de pepermolen en voeg het overige tomatensap toe.
Laat de mosselen 2 tot 3 x 3min. garen. Tip: zorg dat je elke 3 min. de mosselen even omroert.
Extra stap:
Indien gewenst, kan je de mosselen roken met appelhout voor een zachte rooktoets. Hou je meer van intense rook? Dan kan je gaan voor eikenhout of mesquitte.
We voegen de geweekte houtsnippers toe van zodra alle ingrediënten in de skillet zitten, je kan dan even de skillet van de bbq verwijderen, zo kan je de snippers gemakkelijk op de hete kolen strooien en de mosselen laten roken.
Stap 3:
Werk de mosselen af met een scheutje wodka en fijngehakte peterselie.
Smakelijk!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...