Chicken lollipops
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in hapje, indirect garen, kamado bbq, Kip, low & slow, Vlees, voorgerecht
- 0

Deze heerlijke chicken lollipops hebben mss wat extra werk, maar ze zien er dan ook super leuk uit en smaken zeker heerlijk. Zowel jong als oud zal je ermee plezieren.
Chicken Lollipop
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de lollipops
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ |
|
|
Techniek
|
Stap 1:
Tover de drumsticks om tot lollipops door er met een keukenmesje 2 cm onder het gewricht het vlees en pezen los te snijden. Neem nu een handdoek en verwijder met een draaiende beweging het gewricht van het knookje. Neem nu de lolly met het beentje vast en schraap met je mesje het knookje zuiver en duw het vlees naar onder zodat je een mooie strakke lolly creëert. Zoals je op onderstaande foto's kan zien, verwijder ik ook het kapsel waar het kraakbeen rondzit omdat ik vind dat dit een mooier eindresultaat geeft.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Stap 2:
Verwarm de kamado naar 180°c indirect met de rvs rooster. Draai nu de knookjes in met wat alufolie, zo blijven ze mooier van kleur tijdens het bakken. Rub de lollipops met een rub naar keuze. Als je dit wenst wikkel je nu 1 laagje ontbijtspek rond elke lolly, dit is niet noodzakelijk maar wel eens iets anders. Doe vb. de helft wel en de helft niet zo kan je zelf ervaren wat je het lekkerste vind.
![]() |
![]() |
Stap 3:
Gaar nu de lollipops tot een kern van 70°c, dit zal ongeveer 1u duren afhankelijk van de dikte van de lollipops. Als je rookhout wenst toe te voegen is dat nu het moment.
Stap 4:
Als je de juiste kerntemperatuur bereikt hebt, dompel of smeer je elke lollipop afzonderlijk in met de bbqsaus die je lekker vind. Gaar nog 15 tot 20min. verder af op 180°c zodat ze mooi beginnen te blinken. Verwijder de aluminiumfolie en serveer de lollipops samen met de bbqsaus om te dippen.
Laat het smaken!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...