Clementine BBQ Cocktail
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in cocktail, dessert, Direct garen, indirect garen, mocktail
- 0

Ontdek de verrassende twist van een Clementine BBQ Cocktail & Mocktail, een verfrissende drankje die de zoetheid van clementines combineert met de rokerige tonen van de barbecue. Deze unieke drank begint met het grillen van clementines op de BBQ, waardoor hun natuurlijke suikers karamelliseren en een diepe, rokerige smaak ontstaat.
daarbovenop kan je er nog voor kiezen om je siroop de te roken voor een extra intense rooksmaak.
Clementine BBQ cocktail
Ingrediënten voor 4 personen
Clementinesap
Gingerbreadsiroop
Veenbessensap
|
Totaal Cocktail
Totaal Mocktail
|
Materiaal
|
Kamado
|
Techniek
|
WERKWIJZE
Cocktail/Mocktail
Sap van de clementine
Snijd de clementine doormidden en gril ze 2 x 2 min op een gietijzeren rooster en directe bbq. Laat ze even afkoelen en pers het sap eruit.
Gingerbreadsiroop
Maak de gingerbreadsiroop door alle ingrediënten eerst kort te koken in het water en vervolgens de suiker toe te voegen. Gebruik iets meer water, omdat we een suikerverhouding van 1 op 1 willen; het overtollige water zal verdampen. Als we de suiker direct volledig laten meekoken, zal deze in totaal inkoken en zoeter worden dan gewenst. Rook deze siroop later gedurende 15 minuten op een indirecte bbq bij 150°C. Noten of fruithout werkt hier perfect, hou je niet zo van roken laat deze stap dan weg.
Veesbessensiroop
Zet de veenbessen op met de suiker en laat ze zachtjes koken; zeef de bessen en houd het sap bij.
Afwerking
Meng alle ingrediënten volgens de totaal aangegeven hoeveelheden. Voor de cocktail kun je een mooie schuimkraag creëren door per persoon 1 eiwit toe te voegen, alle ingrediënten krachtig te shaken in je shaker, dan ijsblokken toe te voegen, opnieuw te shaken en te serveren in een gekoeld glas met ijs.
Laat het smaken!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...