Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Focaccia met basilicum & rucola pesto

Focaccia met basilicum & rucola pesto

Ook zo een Italië lover? Probeer dan zeker dit eenvoudig maar overheerlijk focaccia recept. Met deze vegetarische variant scoor je bij iedereen. Zo kan je deze focaccia serveren als hapje, sharing of side dish. Lekker veelzijdig en ready in no time!

Focaccia met basilicum & rucola pesto

 

Ingrediënten voor 1 focaccia

 

Voor het deeg  

  • 500g 00 bloem en W waarde van 280
  • 10g zeezout
  • 325g kraanwater
  • 7g droge gist 
  • 10g paneermeel

 

Voor het beleg

  • 50g zongedroogde tomaten 
  • 50g olijven 
  • 50g feta in blokjes  

Voor de pesto

  • 50g basilicum
  • 50g rucola 
  • 1 teentje look 
  • 150g olijfolie 
  • Peper
  • Zeezout

 

 Benodigdheden

Materiaal

Materiaal BBQ

 

 

 

Techniek

  • Indirect grillen of bakken in een houtoven 

 

Werkwijze

Stap 1:

 

Maak een vulkaan met de bloem door er in het midden een kuiltje te maken.
Verdeel het zout over de bloem. Giet het lauw water en het gist mengsel in het kuiltje.

 

 

Stap 2:


Roer door middel van een vork de bloem geleidelijk aan door het water en meng tot het een deeg wordt. Van het moment dat je een vastere substantie krijgt, beginnen we met kneden. 

 

 

Stap 3:


Kneed het deeg nu gedurende 10 minuten zodat het gluten netwerk zich kan vormen. Let erop dat je dit niet te lang doet want zo zal je deeg te elastisch worden. 

 

 

Stap 4:


Plaats het deeg onder een uitgewrongen natte warme handdoek en laat het 1u reizen op kamertemperatuur tussen de 20-25°C.

 

 

Stap 5:


Maak nu een heerlijke marinade/pesto met verse look, rucola, basilicum, zout, peper en olijfolie. Hou wat basilicum blaadjes apart voor de afwerking.

 

 

Stap 6:


Vet een half diepe plaat of skillet in met olijfolie en bestrooi deze met zelfgemaakt broodkruim. Dit zorgt voor een heelrijk krokante bodem.

 

 

Stap 7:


Leg nu het deeg op de bakplaat in het broodkruim en verdeel de pesto over het brood. Druk met je vingers de pesto in het brood over de volledige focaccia.

 

 

Stap 8:


Rol de blaren van de basilicum op en steek ook deze in de focaccia. Laat verse kruiden altijd even trekken in olijfolie zo verbranden ze minder snel en kunnen ze meer smaak afgeven. Hier krijgt je fantasie de vrije loop. Voeg olijven, zongedroogde tomaat, rozemarijn, feta,..... toe aan jouw foccacia. Dit kan zowel met als zonder de pesto. Ik zou zeggen test en experimenteer.

Werk het geheel nog verder af met grof zeezout. Laat dit nu opnieuw voor 1u reizen onder een uitgewrongen warme handdoek. Bak de foccacia af in een voorverwarmde pizzaoven of barbecue op 220°c gedurende 20-25min. Je kan dit recept zowel in een pizzaoven maken als in een gesloten bbq

 

Stap 9:


Sprenkel na het bakken de focaccia met extra vierge olijfolie. De overgebleven pesto zal de olie opslorpen en zorgt voor een extra sappig effect.

 

Smakelijk!

 

Chef Rogier 

 

 

Ontdek onze houtovens en barbecues in onze Showroom.

Pak nu je kans om de trotse eigenaar te worden van een barbecue of pizzaoven. Heb je specifieke vragen of wil je persoonlijk advies van een expert? Wil je onze artikels ontdekken? Maak dan eenvoudig een afspraak en bezoek onze showroom. Wij nemen graag de tijd om samen met jou de perfecte toestellen te vinden die aansluiten bij jouw behoeften.

 

Wil je nog meer inspiratie of tips?

Ontdek al onze recepten, tips & tricks en workshops van onze experten.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.