Gegrilde peer met gerookte karamel
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in dessert, Direct garen, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, Veggie
- 0

Sluit je diner af met een welgemeende wauw! Met dit dessert is succes verzekerd!
Gegrilde peer met gerookte karamel en koffiegranité. Het is niet alleen verassende combinatie, het gerecht is ook snel klaar te maken.
Gegrilde peer met gerookte karamel en koffiegranité
Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
Voor de peer
|
Voor de koffiegranité
|
Voor de karamel
|
Voor de slagroom
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ |
|
|
Techniek
|
Voor de peer
Stap 1:
Verdeel de peer in 8 en verwijder het klokhuis.
Stap 2:
Los de honing op in de whiskey en smeer de peer hiermee in.
Stap 3:
Gril de peer 2x 1 min. direct.
Voor de gerookte karamel
Stap 1:
Breng je kamado naar 200° direct.
Laat de suiker met het water verkleuren tot een karamel op je kamado.
Stap 2:
Los nu de boter stuk voor stuk op in de karamel samen met het zout.
Voeg de room al roerend toe.
Stap 3:
Breng je kamado naar 150° en rook de karamel gedurende 2 min. tot 3 min. met amandelhout.
Voor de koffiegranité
Stap 1:
Los de suiker op in de koffie.
Stap 2:
Bevries het koffiemengsel enkele uren in de vriezer.
Roer om het uur met een vork zodat er schilfers ontstaan.
Voor de slagroom
Stap 1:
Klop de room op tot slagroom met een Kenwood of klopper.
Serveer de peer samen met de gerookte karamel, slagroom en als topping de koffiegranité.
Smakelijk!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...