Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Gegrilde peer met gerookte karamel

Gegrilde peer met gerookte karamel

Sluit je diner af met een welgemeende wauw! Met dit dessert is succes verzekerd!
Gegrilde peer met gerookte karamel en koffiegranité. Het is niet alleen verassende combinatie, het gerecht is ook snel klaar te maken.

Gegrilde peer met gerookte karamel en koffiegranité

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

 

Voor de peer

  • Conference peren
  • Geturfde whiskey
  • Acacia honing 

Voor de koffiegranité

  • Koffie 
  • Rietsuiker 

Voor de karamel

  • Fijne griessuiker 350 gr
  • Kraanwater
  • Roomboter ongezouten 160 gr 
  • Room 200 ml 
  • Zeezout
  • Amandelhoutschilfers

Voor de slagroom 

  • Room
  • Gerookte karamel 

 

 

Materiaal

  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Borstel
  • Mengkom 
  • Gietijzeren sauspan
  • Klopper
  • Weegschaal 
  • Laag bakje
  • Vork
  • Kenwood

Materiaal BBQ

 

 

 

Techniek

  • Direct & Indirect grillen 

Voor de peer 

 

Stap 1:

Verdeel de peer in 8 en verwijder het klokhuis. 

 

Stap 2:

Los de honing op in de whiskey en smeer de peer hiermee in. 

 

Stap 3:

Gril de peer 2x 1 min. direct. 

 

Voor de gerookte karamel 

 

Stap 1:

Breng je kamado naar 200° direct.

Laat de suiker met het water verkleuren tot een karamel op je kamado. 

 

Stap 2:

Los nu de boter stuk voor stuk op in de karamel samen met het zout. 

Voeg de room al roerend toe. 

 

Stap 3:

Breng je kamado naar 150° en rook de karamel gedurende 2 min. tot 3 min. met amandelhout. 

 

Voor de koffiegranité

 

Stap 1:

Los de suiker op in de koffie. 

 

Stap 2:

Bevries het koffiemengsel enkele uren in de vriezer.

Roer om het uur met een vork zodat er schilfers ontstaan. 

 

Voor de slagroom 

 

Stap 1:

Klop de room op tot slagroom met een Kenwood of klopper. 

 

Serveer de peer samen met de gerookte karamel, slagroom en als topping de koffiegranité. 

 

Smakelijk!

 

Chef Rogier 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.