Gerookte carpaccio met gezouten citroen
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in hoofdgerecht, indirect garen, kamado bbq, Roken, rund, Vlees, voorgerecht
- 0

Carpaccio: de perfecte start van een uitgebreid diner, of gewoon een heerlijke lunch op een zonnige dag!
Wist je dat je dit net zo goed op de BBQ kan klaarmaken? Met behulp van hooi en heerlijke kruiden brengen we dit gerecht naar een hoger niveau! De aroma’s geven een verrassende twist aan het vlees en de gepekelde citroenen maken het helemaal af.
Gerookte carpaccio met gepekelde citroen
Ingrediënten:
|
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ |
Techniek
|
|
Stap 1:
Begin goed op tijd aan de voorbereiding van de gezouten citroenen. Deze moeten namelijk zo’n 4 weken rusten! In dit recept lees je hoe je aan de slag moet gaan.
Stap 2:
Zet een indirecte opstelling klaar in je BBQ en verwarm naar 110 à 120°C.
Stap 3:
Meng het hooi met de kruiden en besprenkel het met water. Hou je van experimenteren?
Probeer dan zeker ook eens andere kruiden die jij lekker vindt. Zo geeft lavendel bv. ook een heerlijk extra aroma!
Het water kan je eventueel vervangen door een andere smaakmaker zoals bier, whisky, cognac …
Stap 4:
Plaats nu je RVS of gietijzeren rooster boven de kolen en leg het geweekte hooi met het vlees op het rooster. Het hooi dient hier als conveggtor én smaakmaker.
Wacht heel even tot het hooi begint te roken voor je je BBQ sluit. Zodra dit het geval is, rook je het vlees 8 minuten aan elke kant zodat het hooi al zijn smaken kan afgeven.
Opgelet: de temperatuur mag niet hoger gaan dan 130°C. Het is namelijk de bedoeling dat de carpaccio rauw blijft.
Stap 5:
Neem het vlees van het rooster, verwijder het overtollige hooi en wikkel het vlees strak in vershoudfolie.
Laat het geheel 1-2u in de diepvries rusten, zo kan je achteraf gemakkelijk plakjes afsnijden.
Werk af met gezouten citroen, rucola en parmezaanse kaas.
Smakelijk!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...