Geroosterde groenten
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in bijgerecht, Direct garen, Hot & fast, kamado bbq, Veggie
- 0

Gegrilde of geroosterde groenten zijn een heerlijk bijgerecht en makkelijk te combineren. Bovendien smaakt dit elk seizoen. Mijn tip: probeer het eens op een pizza! Groenten roosteren heeft als voordeel dat je extra aroma kan toevoegen, en je vocht verwijdert uit de groenten waadoor deze al gaar zijn en je pizzabodem krokanter zal zijn.
Geroosterde groenten
Ingrediënten:
|
|
Materiaal
|
|
TechniekRoosteren en grillen |
|
Stap 1:
Breng je oven of BBQ naar 260°C - 300°C en verwarm deze combinatie minimaal 30 minuten.
Stap 2:
Snijd alle groenten in dunne schijfjes of reepjes van dezelfde dikte om een gelijke garing te bekomen. Hou wel soort per soort.
Stap 3:
Hak de kruiden fijn en meng deze onder elkaar.
Stap 4:
Besprenkel de groenten met olijfolie, de gehakte kruiden en het zout en rooster ze 10-12 min. in een ovenschaal of grill ze 1 min. aan elke kant. Experimenteer lekker zelf wat je voorkeur heeft.
Stap 5:
Laat je groenten na het grillen uitlekken op een keukenpapier en zorg ervoor dat ze goed zijn afgekoeld voor je ze gaat gebruiken.
Tip: Wil je de geroosterde groenten op een pizza gebruiken? Zorg ervoor dat de groenten altijd koud en uitgelekt zijnvoor je er de pizza mee belegt. Warme groenten kunnenje bodem beschadigen en natte groenten zorgen voor veel vocht waardoor je bodem moeilijk gaart.
Geniet ervan!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...