Haute dog van hert
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in Direct garen, hert, hoofdgerecht, Hot & fast, kamado bbq, Vlees
- 0

Even eens wat anders dan een klassiek wildgerecht. Met deze haute dog van hert overtuig je ongetwijfeld iedereen. Eenvoudig te bereiden, heerlijk om van te genieten. Wel opletten voor de kleren want dit heerlijk gerechtje smaakt het best zonder bestek.
Haute dog van hert
Ingrediënten voor 8 personen
Voor de worsten
Voor de pepersaus
|
Voor de salade
Voor de dressing
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ |
|
|
Techniek
|
Stap 1:
We starten met het bereiden van de worsten. Als je geen worstenmachine hebt, geen probleem, maak dan gewoon ronde burgers, deze smaken zeker zo goed. Plet de peperbollen fijn in een vijzel. Voeg dan de look toe en plet alles tot moes en voeg alle andere kruiden toe. Voeg het herten- en varkensgehakt samen in de mengkom. Mijn voorkeur gaat uit naar 50-50 omdat hertenvlees vrij droog is, uiteraard kan je zelf spelen met de hoeveelheden vb. 40-60 of 80-20. Meng alle kruiden door het gehakt, zorg dat deze goed gemengd zijn. Proef hier ook even van, zo kan je zelf nog bijkruiden als je dit wenst.
|
|
|
![]() |
![]() |
Stap 2:
Voor de vinaigrette pers je de citroen uit in een rond kommetje en plet je de look onder je mes of in een vijzel tot moes. Voeg de look, de honing en azijn toe aan het citroensap en meng dit goed met een klopper zodat de honing volledig is opgelost. Werk dit mengsel nu druppelgewijs op met de olijfolie zoals bij een mayonaise en kruid het geheel af met peper en zout naar smaak.
Stap 3:
Snijd de spruiten flinterdun met een mandoline of laat dit doen door je groentenboer. Meng de spruiten met de geraspte wortelen, parmezaanschilfers en breng op smaak met de citroenvinaigrette. Laat deze salade minstens 15 min. afgedekt trekken in de koeling, het zuur van de vinaigrette zal ervoor zorgen dat de spruiten en wortelen gaan garen. Hak ondertussen de walnoten fijn en meng deze voor het serveren onder de salade, maar hou een beetje apart voor de afwerking. Als je salade klaar is, is het tijd om je bbq voor te bereiden naar 220°c direct met de gietijzeren rooster.
Stap 4:
Kneus de overige peperbollen in een vijzel samen met de ansjovis. Als alles 1 papje is voeg je de mosterd en mierikswortel toe en meng je alles goed door met een lepel. Meng deze peperpasta met de mayonaise en kruid eventueel nog verder af met peper en zout. Verwijder nog de wortels van de veldsla, was ze en droog deze goed. Je kan de veldsla best bewaren in een afgesloten doosje met wat vochtig papier op de bodem.
Stap 5:
Worsten check, salade check, saus check? Ok, dan is het nu tijd om onze worsten 4 x 2 min. af te grillen op 225-250°C. Als dit gebeurd is, laat je deze 5 min. afgedekt rusten. Nog even tijd om je broodjes open te snijden en te roosteren, let hier goed op om verbranden te voorkomen, dit gaat heel snel. Na ongeveer 30sec. zijn ze klaar.
Beleg de onderkant van je broodje nu eerst met de spruitensalade, daarin je worst en werk af met de pepermayonaise, veldsla en de walnoten. Dresseer het broodje op een grote houten plank of een blikken schotel met krantenpapier, zo heb je een heerlijk & stoer wildgerecht!
Laat het smaken!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...