Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

In hooi gerookte asperges

In hooi gerookte asperges

Aspegres op de barbecue, een ware delicatesse! We toveren een klassieker om tot een ware barbecuebom zonder afbreuk te doen aan de smaak van dit witte goud!

In hooi gerookte asperges op z'n Vlaams

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 kg asperges 
  • 1 pakketje gedroogd hooi
  • 150g goei boter 
  • 8 bio eieren 
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 bussel waterkers
  • 1 bussel krulpeterselie 

 

 

 

Materiaal

  • Dunschiller
  • Snijplank
  • Scherp mes 
  • Mengkom
  • steelpannetje 

Materiaal BBQ

 

Techniek

  • Indirect, het hooi zorgt voor een hitteschild

 

Stap 1: 

Breng je BBQ met een directe opstelling naar een temperatuur van 150℃. Ondertussen kan je de asperges schillen en 2 min. blancheren in kokend water. TIP: gooi de schil niet weg! Deze kan je gebruiken bij het roken zodat je asperges niet vol hooi plakken en mooi proper blijven. 

 

Stap 2: 

Neem het hooi en maak er een mooi pakketje van. Plaats in het midden de schillen van de asperges en eventueel nog wat extra smaakmakers zoals tijm, rozemarijn, oregano, lavendel,.... Plaats daarop de asperges en rook ze 5 minuten voor een lichte rooksmaak tot 10 minuten voor een intense rooksmaak op een direct vuur. Je kan ook nog wat rookhout toevoegen als je dit wenst, citroen, sinaas of appel werken hier uitstekend! Je kan het hooi ook nog drenken in wit bier, witte wijn of porto voor een extra aroma, neem dan een rooktijd van 10 minuten in acht omdat je eerst de verdamping van het vocht krijgt en dan pas de rook.  

 

Stap 3: 

Smelt in tussentijd de boter in een pannetje en breng op smaak met pepoer en zout. Hak de gewassen peterselie en pocheer de eieren 1 minuut in kokend water. Ga je liever voor hard gekookte eieren? Kook deze dan op voorhand, pel en versnijd ze en warm ze op in de boter. 

 

Stap 4: 

Dresseer je asperges op een bord en plaats de gepocheerde eieren erbovenop. Oversaus met de gesmolten boter en de peterselie. Maak een kruidensalade van de tuin- en waterkers en werk het geheel hiermee af. 

 

Smakelijk!

Chef Rogier

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.