Italiaans varkensgebraad
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in hoofdgerecht, indirect garen, kamado bbq, low & slow, Varken, Vlees
- 0

Heerlijk genieten tijdens de koudere dagen met dit heerlijke Italiaans varkensgebraad! Een gerecht dat altijd past: zowel voor een gewone doordeweekse dag als voor een speciale feestdag.
Traag gegaard Italiaans varkensgebraad op de BBQ
Ingrediënten voor 6 tot 8 personen:
Voor het gebraad
|
Voor de marinade
|
Materiaal
|
Materiaal BBQTechniekIndirect garen |
Stap 1:
Breng je BBQ naar een indirecte opstelling met een temperatuur van 90-100°C. Plaats je RVS-rooster onder je basket, zo ligt deze altijd klaar om je te bereiden product af te grillen indien je dit wenst.
Laat het vlees minstens 120 min. op kamertemperatuur komen.
Stap 2:
Bereid de marinade door de chili en de provençaalse kruiden en de look te pletten in de vijzel. Voeg daarna de zeste en het sap van de citroen, zout en de olijfolie toe. Smeer het vlees langs alle kanten rijkelijk in met deze marinade.
Maak nu een 10-tal kruidenbundeltjes van de salie, oregano, tijm, look en rozemarijn. Maak met een aardappelmesje gaten in het gebraad en vul deze op met de kruiden bundeltjes. Als je dat wenst, kan je deze stappen de dag ervoor doen, zo geef je het vlees extra veel smaak.
Stap 3:
Plaats het vlees in de skillet en gaar het tot een kern van 57°C. Door middel van een kernthermometer kan je de temperatuur in de gaten houden. Dit zal ongeveer 2u duren afhankelijk van de dikte van je stuk en de temperatuur van je BBQ. Als je van een rooksmaak houdt, kan je de chunks nu toevoegen. Kies voor 1 tot 3 stuks. Des te korter je rond de 100°C kan blijven, des te langer zal het duren, maar des te sappiger blijft je stuk.
Hou je van een afgelakt stuk vlees? Dan kan je ervoor kiezen om het stuk om de 30 min. af te lakken met een bbqsaus. Ik kies ervoor om dit niet te doen omdat ik van de pure smaak van natuurlijk vlees, kruiden en de BBQ houd.
Stap 4:
Laat je vlees nog gedurende 10 min afgedekt rusten op kamertemperatuur tot je de kern van 60°C heb bereikt. Snijd het gebraad aan en serveer het met een van onze heerlijke bijgerechten zoals Al Forno aardappelen en geroosterde groenten.
Tip: Hou de overschotjes bij voor de dag erna en snij deze dun voor tussen de boterham of grill ze lekker krokant af op het gietijzeren rooster.
Laat het smaken!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...