Pompoen-courgettelasagne
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in Bricnic, hoofdgerecht, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, Veggie
- 0

Wie comfort food zegt, zegt lasagne. Maar wie zegt dat dat met pasta moet? Laat je verrassen door dit recept en omarm de warme smaken van pompoen en courgette. Superlekker en makkelijk om te maken, op smaak gebracht met verschillende kazen en cashewnoten. Vaarwel winter blues, hallo gesmolten kaas!
Lasagne op basis van pompoen en courgette met ricotta, geitenkaas, feta en cashewnoten
Ingrediënten voor 4 personen:
|
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ |
Techniek
|
|
Stap 1:
Verwarm de BBQ voor op 200°C en vet de ovenschaal of bricnic in met olijfolie.
Snijd ondertussen de pompoen en courgette in dunne reepjes met behulp van de mandoline.
Stap 2:
Meng de ricotta met de geraspte parmezaanse kaas en room. Breng op smaak met zout, peper en tijm.
Stap 3:
Het stapelen kan beginnen! Bedek de bodem van de ovenschaal of bricnic met de dungesneden courgette en verdeel daarop een laag van het kaasmengsel. Vervolgens maak je een laag met de pompoenlasagne en werk je af met de provencaalse kruiden. Herhaal dit tot de schaal mooi gevuld is tot 1 cm van de rand. Zorg ervoor dat je elk laagje nog extra kruid met peper en zout.
Stap 4:
Beleg de laatste kaaslaag met courgetteplakken of pompoen en besprenkel met de geitenkaas, overige tijm en cashewnoten.
Stap 5:
Gaar de lasagne 50 minuten in de BBQ. Als je een gewone ovenschaal gebruikt, dek je deze best af met zilverpapier. Zo kan je lasagne beter garen en minder snel verbranden. Gebruik je de bricnic? Plaats dan gewoon het deksel erop. Tip: laat de deksel van de bricnic eerst weken in water voor meer stoom, zo droogt de lasagne niet uit.
Smakelijk!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...