Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Moink balls op de BBQ

Moink balls op de BBQ

Moink balls: een klassieke topper op de BBQ! Verras je gasten met deze heerlijke gehaktballetjes en zo wordt jij de chef van de avond. Dit past perfect als hoofdgerecht, of je kan het serveren als hapje tijdens het aperitief of side dish, lekker veelzijdig dus. 1 ding is zeker: dankzij de combinatie tussen gehakt, spek en moink rub scoor je sowieso punten aan tafel

Gehaktballetjes met spek en aardappel op de BBQ

 

Ingrediënten:

Voor de gehaktballetjes:

  • 1 kg natuurlijk rundsgehakt
  • 250g aardappel met schil
  • 25g parmezaanschilfers
  • 100g gerookt ontbijtspek
  • 100ml BBQ saus
  • 200g patisseriebloem
  • 10g bakpoeder
  • 2 eieren
  • 50ml rum
  • 5g maanzaad om af te werken

Voor de rub:

  • 350g grof zeezout
  • 200 ml honing
  • 100g gerookt paprikapoeder
  • 200g paprikapoeder
  • 40g knoflookpoeder
  • 5g tijm
  • 5g oregano
  • peper
  • zeezout

 

 

Materiaal

  • Vijzel
  • Handschoenen
  • Mengkom
  • Kaasrasp
  • Prikkers

Materiaal BBQ

 

Stap 1: 

We beginnen heel gemakkelijk: voor de rub meng je alle ingrediënten in een vijzel & klaar is kees!

 

Stap 2: 

Verwarm je kamado naar 150°C en zorg voor een indirecte opstelling. Schil ondertussen de aardappel en rasp met grove rasp onder het gehakt. 

 

Stap 3: 

Voeg alle overige ingrediënten toe en meng tot een homogene massa.

 

Stap 4:

Rol balletjes van ongeveer 40-50g, rol deze in 1 plakje ontbijtspek en steek er een prikkertje door. Gaar de balletjes indirect gedurende 15 min, draai ze om en gaar ze nog 1 keer 15 min. De balletjes zijn gaar als ze een temperatuur hebben van 63-65°C.

 

Stap 5:

Haal de balletjes van de kamado en plaats ze in een drippan of Schaal. Lak ze af met de BBQ saus en laat ze nog 5 min verder garen zodat de saus lichtjes karameliseert.

 

 

Smakelijk!

Chef Rogier

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.