Moink balls op de BBQ
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in bijgerecht, hapje, hoofdgerecht, indirect garen, kamado bbq, rund, Vlees
- 0

Moink balls: een klassieke topper op de BBQ! Verras je gasten met deze heerlijke gehaktballetjes en zo wordt jij de chef van de avond. Dit past perfect als hoofdgerecht, of je kan het serveren als hapje tijdens het aperitief of side dish, lekker veelzijdig dus. 1 ding is zeker: dankzij de combinatie tussen gehakt, spek en moink rub scoor je sowieso punten aan tafel
Gehaktballetjes met spek en aardappel op de BBQ
Ingrediënten:
Voor de gehaktballetjes:
|
Voor de rub:
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ
|
Stap 1:
We beginnen heel gemakkelijk: voor de rub meng je alle ingrediënten in een vijzel & klaar is kees!
Stap 2:
Verwarm je kamado naar 150°C en zorg voor een indirecte opstelling. Schil ondertussen de aardappel en rasp met grove rasp onder het gehakt.
Stap 3:
Voeg alle overige ingrediënten toe en meng tot een homogene massa.
Stap 4:
Rol balletjes van ongeveer 40-50g, rol deze in 1 plakje ontbijtspek en steek er een prikkertje door. Gaar de balletjes indirect gedurende 15 min, draai ze om en gaar ze nog 1 keer 15 min. De balletjes zijn gaar als ze een temperatuur hebben van 63-65°C.
Stap 5:
Haal de balletjes van de kamado en plaats ze in een drippan of Schaal. Lak ze af met de BBQ saus en laat ze nog 5 min verder garen zodat de saus lichtjes karameliseert.
Smakelijk!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...