Orecchiette met ricotta, broccoli, spinazie en pecorino
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in Direct garen, hoofdgerecht, Hot & fast, indirect garen, kamado, Open fire, Veggie, voorgerecht
- 0

Hier kwam de inspiratie uit Bari, de hoofdstad van Puglia, staat bekend als de geboorteplaats van de Orecchiette pasta. Deze overheerlijke pasta, boordevol gezonde groene groenten, is een aanrader voor iedereen. Vlees zal je zeker niet missen, dankzij de volle en rijke smaken van de gebruikte kazen.
Orecchiette met ricotta, broccoli, spinazie en pecorino
Ingrediënten voor 2 personen
Voor de pasta & groenten
|
Voor de saus
|
Materiaal
|
Kamado |
Techniek
|
WERKWIJZE
Voorbereiding van de groenten
- Broccoli: Maak de broccoli schoon. Snijd de roosjes van de steeltjes en breek ze in stukjes van 2-3 cm. Als je wilt, kun je de steeltjes ook in een fijne brunoise snijden en deze later aan de saus toevoegen.
- Spinazie: Was de spinazie grondig en zorg ervoor dat deze goed droog is.
Bereiding pasta op de BBQ
- Pasta koken: Zet een skillet met water op de BBQ boven directe hitte. Wanneer het water kookt, voeg je de pasta toe. Sluit de BBQ en kook tot ongeveer 3/4 van het water verdampt is.
- Broccoli toevoegen: Na 6 minuten, voeg je de broccoli toe. Zorg ervoor dat de broccolistukjes niet te groot zijn zodat ze goed kunnen garen. Kook verder tot bijna al het water weg is.
- Spinazie toevoegen: Na 10 minuten voeg je de spinazie toe. voeg mogelijk nog wat extra water toe als de pasta nog te hard is. Let erop dat je niet te veel water toevoegt; het doel is al dente pasta.
- Ricotta en kruiden: Wanneer alles goed gemengd en gekookt is, voeg je de ricotta toe. Kruid het geheel goed met peper en zout.
- Serveren: Haal de skillet van het vuur. Schaaf er pecorino over en garneer met fijngesneden bladpeterselie.
Plaats de skillet in het midden van de tafel en laat iedereen opdienen. Eet smakelijk!
Laat het smaken!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...