Pane casereccio
- Geplaatst op
- Door Esther Swennen
- Geplaatst in bijgerecht, hapje, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, Veggie
- 0

Pane casereccio is een gevuld, opgerold Italiaans brood. Lekker als lunch of als aperitiefhapje.
Het leuke hieraan is dat je je fantasie de vrije loop kan laten gaan met de ingrediënten van de vulling. En niet onbelangrijk: heel simpel om te maken in je kamado BBQ!
Pane casereccio met gorgonzola
Ingrediënten:
Voor het brood:
|
Voor de vulling:
|
Materiaal
|
Materiaal BBQTechniekIndirect grillen |
Stap 1:
Weeg alle ingrediënten af en doe deze in de keukenrobot. De echte liefhebbers kunnen natuurlijk ook met de hand kneden. Zolang je maar zorgt dat de gist niet in aanraking komt met het zout!
Kneed het deeg zo'n 20 min. en laat het daarna ongeveer 30 min. rusten in een kom afgedekt met een handdoek. Als de bol deeg praktisch verdubbeld is, heeft hij lang genoeg gerust.
Stap 2:
Je kan nu alvast je barbecue aansteken en naar 180 graden brengen met een indirecte opstelling.
Bestrooi het werkvlak met bloem. Kneed je deeg heel kort opnieuw tot een bol en rol het vervolgens uit tot een lange rechthoek van ongeveer 1 cm dik.
Nu kunnen we gaan beleggen! In dit recept werd voor gorgonzola gekozen o.w.v. de smeuïgheid, maar ik begrijp dat niet iedereen dit lust. Je kan dit eventueel vervangen door pesto, zorg alleen dat het niet te nat gaat worden.
Strooi alle gewenste ingrediënten in het midden van het deeg. Let op dat je de vulling spreidt tot aan de uiteinden. Kruid met peper, geen zout owv de kaas.
Vouw hierna het deeg over de vulling zodat alles bedekt is.
Vervolgens breng je de twee uiteinden naar elkaar, zodat je een donutachtig brood krijgt.
Leg het brood voorzichtig op de met bakpapier bekleedde pizzasteen. TIP: hiervoor kan je best een handje hulp vragen :-).
Laat het brood opnieuw ongeveer 15 min rusten onder een handdoek.
Stap 3:
Bestrooi het brood met bloem en bak het 35 min. indirect op 180°C tot het geheel er goud-bruin uitziet.
Als het brood klaar is, snij je het aan tafel in mooie stukken. Afwerken kan je doen met wat verse basilicum en een beetje goede olijfolie.
Laat het smaken!
Esther Swennen, 3e plaats in de 'BBQ met Rogier receptenwedstrijd', mei 2022.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...