Pasta met een saus van geroosterde aubergine en amandelen
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in Direct garen, hoofdgerecht, Hot & fast, indirect garen, kamadobbq, Open fire, Veggie, voorgerecht
- 0

In de Italiaanse keuken draait het vaak om de puurheid en kwaliteit van ingrediënten. Bij dit gerecht komen die kwaliteiten prachtig naar voren. De rokerige smaak van de zacht gegrilde aubergine vermengt zich perfect met de zoetheid van rijpe tomaten. Voeg daarbij het verleidelijke aroma van licht geroosterde amandelen, en je hebt een smaakpalet dat je rechtstreeks naar het zonnige Italië transporteert. Het is een hemelse smaaksensatie, die de eenvoud en rijkdom wat je van de Italiaanse keuken mag verwachten
Pasta met een saus van geroosterde aubergine en amandelen
Ingrediënten voor 2 personen
Voor de pasta & groenten
|
Voor de saus
|
Materiaal
|
Kamado |
Techniek
|
WERKWIJZE
Voor de afwerking
- Verwarm je BBQ voor op een directe hitte van 250°C.
- Rooster de amandelen tot ze licht goudbruin en geurig zijn.
- Haal de amandelen van de BBQ en laat ze kort afkoelen.
- Hak vervolgens de amandelen en de peterselie fijn.
Voorbereiding van de groenten
Aubergine:
- Brand de aubergine boven direct vuur tot deze volledig zwartgeblakerd is. Je kunt hem ook tussen de kolen plaatsen.
- Als de aubergine tussen de kolen ligt, draai hem dan om de 5 minuten.
- Als de aubergine op de grill ligt, draai hem dan om de 10-15 minuten.
- Laat de aubergine, zodra hij volledig geblakerd is en het vruchtvlees gaar is, 15 minuten afgedekt rusten. Hierdoor kun je het vel gemakkelijker verwijderen.
- Verwijder het vel en prak het vruchtvlees met een vork.
Saus:
- Pel de ui, knoflook en snijd deze samen met de chilipeper fijn.
- Verhit een skillet op de BBQ op 250°C. Voeg wat olie toe.
- Fruit eerst de ui en chili. Voeg de knoflook als laatste toe om te voorkomen dat deze verbrandt.
- Voeg de gepelde tomaten en aubergine toe. Laat het geheel inkoken tot de ui gaar is maar de saus nog enigszins waterig is.
Bereiding Pasta op de BBQ
- Voeg de rauwe verse pasta toe aan de saus en 100ml water. Het zetmeel van de pasta zal helpen de saus in te dikken.
- Laat de pasta ongeveer 4-5 minuten garen in een gesloten BBQ.
- Controleer of de pasta gaar is. Voeg indien nodig wat water toe.
- Breng op smaak met peper en zout. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas, gehakte amandelen en bladpeterselie.
Plaats de skillet in het midden van de tafel en laat iedereen opdienen. Eet smakelijk!
Laat het smaken!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...