Pimped Quesadillas
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in hoofdgerecht, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, Veggie
- 0

Zomerse dagen vragen zomerse recepten! Deze quesadillas passen perfect in dat plaatje. Je kan ze eten als een hoofdgerecht of als een pittige snack.
Gepimpte quesadillas uit onze Summer Chilling BBQ workshop
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de quesadillas:
|
Voor de salsa:
|
Voor de puree:
|
Voor de crème fraîche:
|
Materiaal
|
Materiaal BBQTechniekIndirect grillen op de pizzasteen |
Stap 1:
Schil de zoete aardappelen en pof deze gedurende 1u op een indirecte barbecue op 200°C - 250°C. Verwijder vervolgens de schil en plet tot een puree.
Stap 2:
Breng deze puree op smaak met de komijn, paprikapoeder, cayennepeper, zout en de look. Voor wat extra smeuïgheid werk je de puree op met wat goede boter.
Stap 3:
Snijd de avocado en de ajuin in dunne schijfjes.
Stap 4:
Plaats 1 grote of 4 kleine wraps op je werkblad en beleg deze met de puree van zoete aardappel, de avocado en fijn gesneden ajuin. Werk het geheel af met de cheddar en sluit met een nieuwe wrap.
Stap 5:
Bak de quesadillas gedurende 2 min. aan elke zijde of tot ze goedbruin zijn en de vulling warm is. Je kan de quesadilla best draaien met een pizzaschep.
Let op: Controleer goed op voorhand of je pizzasteen niet boven de 200°C is anders zal je wrap snel verbranden en niet gaar zijn vanbinnen.
Stap 6:
Dresseer op een groot bord en werk af met de pittige salsa, zure room en verse kruiden.
Laat het smaken!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...