Smeuïge chocoladepasta
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in bijgerecht, dessert, Veggie
- 0

In dit recept leer ik je hoe je zelf chocoladepasta kan maken. Handig om te gebruiken in een ander dessert!
Maak zelf je chocoladepasta
Ingrediënten:
|
|
|
|
Materiaal
|
|
Stap 1:
Weeg alle ingrediënten af.
Snijd de boter in kleine blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
Breek de chocolade in kleine stukjes als je geen druppels gebruikt.
Stap 2:
Doe de volledige eieren in een steelpan en klop deze los met de suiker, melk, room en koude espresso.
Klop het eimengsel schuimig en gaar op het vuur in een 8-vorm, dit kan je herkennen aan de als de 8-vorm in je mengsel zichtbaar blijft.
Stap 3:
Als het mengsel gaar is, kan je dit opwerken met de chocolade. Let op: voeg de chocolade geleidelijk aan toe en wacht telkens tot de vorige hoeveelheid is opgelost.
Hanteer dezelfde werkwijze voor de boter. Als je alles in 1 keer zou mengen, gaat je mengsel schiften.
Stap 4:
Verdeel de pasta in potten en laat afkoelen in de frigo.
TIP: Bewaar de chocoladepasta maximum 3 weken in de frigo.
Deze chocoladepasta kan je perfect gebruiken op een zoete pizza!
Laat het smaken!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...