Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Smeuïge chocoladepasta

Smeuïge chocoladepasta

In dit recept leer ik je hoe je zelf chocoladepasta kan maken. Handig om te gebruiken in een ander dessert!

Maak zelf je chocoladepasta

 

Ingrediënten:

 

  • Pure chocoladedruppels 115g
  • Bio eieren 3 stuks
  • Melk 50g
  • Room 30g
  • Koude espresso 20g
  • Suiker 150g
  • Boter 100g

 

 

 

 

 

Materiaal

  • Steelpan
  • kloppers
  • Bakjes

 

 

Stap 1:

Weeg alle ingrediënten af.

Snijd de boter in kleine blokjes en laat op kamertemperatuur komen.

Breek de chocolade in kleine stukjes als je geen druppels gebruikt.

 

Stap 2:

Doe de volledige eieren in een steelpan en klop deze los met de suiker, melk, room en koude espresso.

Klop het eimengsel schuimig en gaar op het vuur in een 8-vorm, dit kan je herkennen aan de als de 8-vorm in je mengsel zichtbaar blijft.

 

 

Stap 3:

Als het mengsel gaar is, kan je dit opwerken met de chocolade. Let op: voeg de chocolade geleidelijk aan toe en wacht telkens tot de vorige hoeveelheid is opgelost.

 

Hanteer dezelfde werkwijze voor de boter. Als je alles in 1 keer zou mengen, gaat je mengsel schiften.

 

 

Stap 4:

Verdeel de pasta in potten en laat afkoelen in de frigo.

 

 

TIP: Bewaar de chocoladepasta maximum 3 weken in de frigo.

Deze chocoladepasta kan je perfect gebruiken op een zoete pizza

 

 

Laat het smaken! 

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.