Steak sandwich
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in Direct garen, hoofdgerecht, indirect garen, kamado bbq, low & slow, rund, Vlees
- 0

Steak tussen een broodje? Dat klinkt goed! Ontdek via dit recept hoe je je vlees klaarmaakt voor een heerlijk sappig resultaat. De aubergine kaviaar en gekonfijte tomaatjes maken het helemaal af.
Steak sandwich uit onze Kamado Basics BBQ workshop
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de aubergine kaviaar:
|
Voor de steak:
|
Voor de gekonfijte tomaatjes:
|
|
Materiaal
|
Materiaal BBQTechniekDirect en indirect garen op gietijzeren grill |
Wil je je broodje ook zelf maken op de BBQ? Bekijk dan zeker dit recept!
Stap 1:
Laat het vlees afgedekt op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de aubergines door midden en maak enkele inkervingen. Kruid met peper en zout en steek de tenen look ertussen.
Stap 2:
Leg de aubergines nu terug tegen elkaar. Verpak met aluminiumfolie en gaar gedurende 2 uur indirect op 200°C. Als ze mooi mals aanvoelen, kan je het vruchtvlees met een lepel uit de schil schrapen en pletten. Kruid het geheel nog af met de olijfolie, peper en zout. Hou afgedekt warm.
TIP: Je kan de aubergine ook direct tussen de kolen garen zonder aluminiumfolie (caveman style). Zo krijg je een meer uitgesproken BBQ-smaak. Je snijd de aubergine dan NIET doormidden.
Stap 3:
Maak de tomaatjes los van elkaar en was ze. Plaats de skillet op een direct vuur in de BBQ op 250°C. Verhit de olijfolie en rooster de tomaatjes kort, kruid met peper, zout en de suiker.
Laat lichtjes karameliseren en blus af met de balsamico. Haal de skillet van het rooster en hou de tomaatjes afgedekt warm.
Stap 4:
Smeer het vlees in met olijfolie en kruid als volgt met peper en zout aan beide zijdes.
Grill de steak saignant tot een kerntemperatuur van 42°C. De grilltijd is hier afhankelijk van de dikte van je steak.Bij een steak van 3,5 cm dikte kan je 4x1 min. hanteren en 5 min. afgedekt rusten. Wil je hem iets verder? Grill dan 2x1 en 2x2 min. en laat 5 min. afgedekt rusten. Je steak is saignant tot 48°C en à point tot 58°C.
Stap 5:
Om het broodje mooi warm te maken, grillen we het op een indirecte BBQ gedurende 1 à 2 minuten. Smeer je bun eerst in met olijfolie of lookboter en grill ze met de boter aan de bovenkant.
Stap 6:
Smeer het gegrilde broodje in met de kaviaar van aubergine. Bedek dit met de versneden steak en werk af met de tomaatjes, grof zout, rucola en parmezaan.
Laat het smaken!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...