Vegetarische Thaise groentencurry
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in Direct garen, hoofdgerecht, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, Roken, Veggie, voorgerecht
- 0

Krijg jij ook wel eens vegetarische gasten over de vloer en geeft dit je keuze stress? Met deze groentencurry maak je zelfs de veganisten gelukkig!
Serveer deze curry met rijst of noedels, maar probeer hem ook eens als side dish bij een heerlijk stukje vis of vlees.
Vegetarische Thaise groentencurry
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de Curry
|
Voor de groenten
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ
|
Techniek
|
Bereiding groenten
Stap 1:
Breng je bbq naar een temperatuur van 180-200°c indirect en laat de amandelchips weken in water. Verwijder de groene blaren van de bloemkool maar laat de bloemkool heel.
Als je bbq de juiste temperatuur heeft bereikt, gooi je de snippers in de kolen en gaar je de bloemkool ongeveer 1u tot 1u30 afhankelijk van de dikte van je bloemkool en de gaarheid die je wenst. Ik persoonlijk hou van het knapperige, dit heb je vaak al bereikt na 1u. Je zal zien dat er nog wat plaats overblijft langs je bloemkool, gebruik deze om je zoete aardappelen te laten poffen.
In tussentijd kan je verder gaan met het voorbereiden van je andere groenten. Snijd de broccoli in kleine roosjes de aubergine en courgette in schijven van 1cm. De baby paksoi snij je best in de lengte in 4. Plaats deze groenten nu mooi per soort en besprenkel ze met zonnebloemolie zodat ze straks niet gaan kleven.
Als de bloemkool en de zoete aardappelen de gaarheid hebben die je wenst haal ze dan van de bbq en maak je bbq klaar om direct te gaan grillen met het gietijzeren rooster en zorg voor een temperatuur van 200 °C.
Gril nu alle overige groenten 4 x 1 tot 2 min aan beide zijde zodat je overal een mooie grilruit krijgt. Je kan ervoor kiezen om je groenten eerst even te blancheren in gezouten kokend water als je niet zo voor knapperige groenten bent.
Als alle groenten gaar en gegrild zijn snijd je de bloemkool in roosjes en de zoete aardappel in de lente in 2 of 4 afhankelijk van de grote en plaats je alles per soort.
Stap 2:
Breng BBQ naar 200°c direct, plaats de skillet op het rooster en die wat zonnebloemolie in de pan. Snijd de citroengras in de lengte in 2 en kneus het met de platte kant van je mes.
Verwarm de currypasta in de skillet zodat je alle aromas laat vrijkomen, let op zit mag niet aanbakken. Voeg nu het citroengras, galangal en de limoenblaren toe en blus alles af met het water, vissaus en kokosmelk en laat 10min. koken in een gesloten bbq, de laatse 3 min. voeg je de groene bonen toe.
Als je curry de gewenste dikte heeft voeg de overige gegaarde groenten toe aan de curry, laat dat alles nog een 5 tal minuten opwarmen en werk het geheel af met fijngesneden chili en blaren basilicum
Laat het smaken!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...