Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Wortelcake op de BBQ

Wortelcake op de BBQ

Wanneer ik het woord 'wortelcake' laat vallen, kijken mensen vaak eerst raar op. Groenten in een dessert? Zeker weten! Het is een zeer luchtige cake en dankzij de sappige wortel in het beslag wordt het geheel toch heel smeuïg. Deze Britse/Amerikaanse klassieker is bovendien een topper op de BBQ! Ontdek het volledige recept hieronder.

Wortelcake met kaneel en cashewnoten

 

Ingrediënten:

  • 300g wortel
  • 2g bakpoeder
  • 6 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 300g kandijsuiker
  • 5g kaneel
  • 600g patisseriebloem
  • 300g roomboter
  • 50g cashewnoten

 

 

 

Materiaal

  • Kenwood
  • Weegschaal
  • Rasp
  • Spatel
  • Boterpapier
  • Bakvorm

Materiaal BBQ

Techniek

  • Indirect

 

Stap 1: 

Breng je BBQ met een indirecte opstelling naar een temperatuur van 180℃ en ondertussen kan je de worstelen raspen.

 

Stap 2: 

Klop de eieren met de suiker en de kaneel tot een schuimige massa.

 

Stap 3: 

Meng het bakpoeder met de bloem en rasp de zeste van 1 sinaasappel in het eibeslag. Meng de bloem en boter er nu ook onder. Opgelet; je doet dit best handmatig met een spatel i.p.v. met een keukenrobot. Zo blijft het beslag luchtiger.

 

Stap 4: 

Stort je beslag uit op een ingevette, of met boterpapier bedekte, bakvorm en strooi de gehakte cashewnoten erover. Bak de cake gedurende 45 minuten op 180℃ in een inderecte opstelling in je BBQ. Controleer of de cake gaar is door er met een naald in te prikken. Als er niets aan de naald blijft plakken, is de cake gaar.

 

Dresseer met gezouten karamel, crème anglasie en vanilleijs.

 

 

Smakelijk!

Chef Rogier

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.