Wortelcake op de BBQ
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in dessert, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, Veggie
- 0

Wanneer ik het woord 'wortelcake' laat vallen, kijken mensen vaak eerst raar op. Groenten in een dessert? Zeker weten! Het is een zeer luchtige cake en dankzij de sappige wortel in het beslag wordt het geheel toch heel smeuïg. Deze Britse/Amerikaanse klassieker is bovendien een topper op de BBQ! Ontdek het volledige recept hieronder.
Wortelcake met kaneel en cashewnoten
Ingrediënten:
|
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ
Techniek
|
Stap 1:
Breng je BBQ met een indirecte opstelling naar een temperatuur van 180℃ en ondertussen kan je de worstelen raspen.
Stap 2:
Klop de eieren met de suiker en de kaneel tot een schuimige massa.
Stap 3:
Meng het bakpoeder met de bloem en rasp de zeste van 1 sinaasappel in het eibeslag. Meng de bloem en boter er nu ook onder. Opgelet; je doet dit best handmatig met een spatel i.p.v. met een keukenrobot. Zo blijft het beslag luchtiger.
Stap 4:
Stort je beslag uit op een ingevette, of met boterpapier bedekte, bakvorm en strooi de gehakte cashewnoten erover. Bak de cake gedurende 45 minuten op 180℃ in een inderecte opstelling in je BBQ. Controleer of de cake gaar is door er met een naald in te prikken. Als er niets aan de naald blijft plakken, is de cake gaar.
Dresseer met gezouten karamel, crème anglasie en vanilleijs.
Smakelijk!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...