Zoete pizza
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in dessert, Direct garen, Hot & fast, kamado bbq, pizzaoven
- 0

Verwen je kids (of jezelf) met een zoete pizza! Heb je binnenkort een verjaardagsfeestje gepland? Dan ga je hier zéker mee scoren. Een origineel recept om uit te proberen in je pizzaoven of BBQ.
Zoete klassieke pizza op de BBQ
Ingrediënten voor 4 personen:
|
|
|
|
Materiaal
|
TechniekKlassieke pizza in een houtoven |
Stap 1:
Breng je oven naar de gewenste temperatuur: 350-380°C. Verwarm deze combinatie minimaal 30 minuten. Napolitaanse stijl kan hier niet omdat de suikers dadelijk zullen verbanden.
Stap 2:
Plaats een deegbol op een hoopje semolabloem en druk het deeg uit tot je beide handen erin passen. Hou rekening met een rand van 0,5 tot 1 cm klassiek. Stretch het deeg naar de gewenste grootte met een methode naar keuze.
Stap 3:
Leg het uitgerolde deeg op een met bloem bestrooid werkblad en bak de bodem 2 tot 3 min voor.
Stap 4:
Na het voorbakken, laat je de bodem wat afkoelen en smeer je hem in met de chocopasta en beleg je hem met de marshmallows. Bak deze combinatie verder af tot alles de gewenste mooie kleur heeft.
Opgelet: Zorg dat je chocopasta op kamertemperatuur staat en goed smeerbaar is.
Je kan je chocoladepasta trouwens ook perfect zelf maken! Ontdek in dit recept hoe je aan de slag gaat.
Stap 5:
Haal de pizza uit de oven en beleg hem verder met de Smarties, Oreokoekjes en eventueel wat fruit naar keuze.
TIP: Voor de volwassenen kan je het geheel afwerken met banaan, ananas en rum ;-)!
Laat het smaken!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...