Advies van een chef maakt het verschil!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst
Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Zoete pizza

Zoete pizza

Verwen je kids (of jezelf) met een zoete pizza! Heb je binnenkort een verjaardagsfeestje gepland? Dan ga je hier zéker mee scoren. Een origineel recept om uit te proberen in je pizzaoven of BBQ.

Zoete klassieke pizza op de BBQ

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 

  • Smeuïge chocoladepasta 320g
  • Marshmallow 40 stuks
  • Smarties 50g
  • Oreokoekjes 10 stuks
  • Fruit naar keuze (optioneel)
  • 4 deegbollen 250g
    • Direct, semi of indirecte methode

 

 

 

 

 

Materiaal

Techniek

Klassieke pizza in een houtoven

 

Stap 1:

Breng je oven naar de gewenste temperatuur: 350-380°C. Verwarm deze combinatie minimaal 30 minuten. Napolitaanse stijl kan hier niet omdat de suikers dadelijk zullen verbanden.

 

 

Stap 2:

Plaats een deegbol op een hoopje semolabloem en druk het deeg uit tot je beide handen erin passen. Hou rekening met een rand van 0,5 tot 1 cm klassiek. Stretch het deeg naar de gewenste grootte met een methode naar keuze.

 

 

Stap 3:

Leg het uitgerolde deeg op een met bloem bestrooid werkblad en bak de bodem 2 tot 3 min voor.

 

 

Stap 4:

Na het voorbakken, laat je de bodem wat afkoelen en smeer je hem in met de chocopasta en beleg je hem met de marshmallows. Bak deze combinatie verder af tot alles de gewenste mooie kleur heeft.

 

Opgelet: Zorg dat je chocopasta op kamertemperatuur staat en goed smeerbaar is.

Je kan je chocoladepasta trouwens ook perfect zelf maken! Ontdek in dit recept hoe je aan de slag gaat.

 

Stap 5:

Haal de pizza uit de oven en beleg hem verder met de Smarties, Oreokoekjes en eventueel wat fruit naar keuze.

 

TIP: Voor de volwassenen kan je het geheel afwerken met banaan, ananas en rum ;-)!

 

 

Laat het smaken! 

Chef Rogier

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.