Amalfi wings met citrusmarinade
- Geplaatst op
- Door Chef Rogier
- Geplaatst in hapje, hoofdgerecht, Hot & fast, indirect garen, kamado bbq, Kip, Vlees
- 0

Heerlijk malse, maar toch krokante kippenvleugels: dat kan dankzij de indirecte bakwijze op de kamado barbecue! Een snack die geliefd zal worden door jong en oud. En de Italiaanse citroenmarinade? Die maakt het helemaal af! Ontdek hieronder hoe je aan de slag moet gaan.
Amalfi kippenvleugeltjes met citrusmarinade
Ingrediënten:
Voor de chicken wings:
|
Voor de marinade:
|
Materiaal
|
Materiaal BBQ
|
Stap 1:
Doe de olie in een mengkom.
Stap 2:
Rasp de schil van de citroen en de look en pers nu de citroen uit.
Stap 3:
Hak de chilipeper fijn en voeg alle overige ingrediënten toe in de mengkom.
TIP: probeer deze marinade zeker ook eens bij een stukje vis zoals zeebaars of makreel.
Stap 4:
Breng de kamado naar 150℃-170℃ in een indirecte opstelling. Masseer de kip in met de marinade en laat naar smaak op voorhand marineren.
Stap 5:
Gaar de vleugels 20 tot 25 min aan beide kanten. De laatste 10 min mag de temperatuur stijgen naar 200℃, zo zal de bovenkant mooi goudbruin zijn.
Smakelijk!
Chef Rogier
Reacties
Wees de eerste om te reageren...